Haine copii - cumparaturi online

Dap, a venit iarna cu adevarat. In consecinta trebuie sa mergem la cumparaturi pt ca gecile de anul trecut, sunt prea mici, prea verzi, prea scurte sau...nu stiu. Cert este ca sotia mi-a spus ca trebuie sa mergem la cumparaturi. Sa pregatesc cardul si sa ne apucam de treaba. Am cautat adresele catorva magazine din Bucuresti, ne-am urcat in masina, am luat copiii bineinteles, ca sa fie treaba frumoasa.

Si acum la drum: claxoane, o mizerie de ploaie, inghesuiala, trafic frumos asa, ca in capitala, strazi cu gropi, cauta adresa magazinului, cauta loc de parcare, da copiii jos din masina, da si sotia apoi, intra in magazin si...surpriza: nu mai aveau geci de iarna, se vandusera. Ma rog, mai aveau, vreo 3 modele, dar doar anumite marimi, mai mult de atat, o bucata era cu defect.

La al doilea magazin, nu mai aveau pe stoc, cam nimic su 400 de lei. Vorbim de o geasca de iarna, pentru copii, pe care o vor purta in cel mai bun caz, vreo 2 luni. Mi s-a parut mult.

Asa ca le-am urat toate cele frumoase, i-am urcat pe ai mei in masina, ne-am intors acasa si dupa ce ne-am dres cu un ceai fierbinte, ne-am pus in fata calculatorului si cu ajutorul unui browser, ne-am apucat de sportul asta: cumparaturi online.

Nu stiu daca este mai bine, cu siguranta, nu poate fi insa mai rau. Cel putin aici nu mai dau de vanzatoare cu priviri tampe si n mai trebuie sa caut loc de parcare, 20 de minute.

In materie de haine-copii nu aveam de ce sa ma plang, astia de la noriel, aveau de toate:
In materie de preturi, am fost destul de circumspect la inceput, pareau mult prea mici preturile, cel putin fata de ceea ce vazusem eu in magazin. Aveau cam de toate pe stoc, livrare acasa, plata online, traiasca tehnologia.

Acum va scriu pentru ca mi-au venit si coletele si nu stiu de unde se aprovizioneaza noriel, dar nota zece pentru oameni. Materialele par de calitate, sunt sigur ca oamenii nu isi aduc marfa din en-gros-urile romanesti, gen Dragonul Rosu, Niro sau cum se numesc alea.

Haideti sa va arat geci si preturi si spuneti-mi daca gresesc. Astea pe care le-am comandat noi, ca material, model, cusaturi, fermoare, sunt peste tot ce am vazut in magazine. Mi-au placut ca nu sunt nici grele, sa cocoseze copilul si sa nu se mai poate misca, iar pentru cat sunt de usoare, tin cald, foarte cald. Astea au ramas in finala, dupa ce au votat si copii, dintre ele, nu am comandat decat 2 modele insa (geaca-copii outwear 3a2909 si asta geaca copii outwear 1a2905 ):


Mariaj fericit?

Compatibilitatea absoluta nu este decat o inchipuire. Este bine de stiut ca singura cale de a obtine fericirea in cuplu vizeaza atingerea consensuluiprin comunicare.

In linii mari
Expertii pe probleme de cuplu avertizeaza in legatura cu micile obiceiuri pe care partenerii le au, obiceiuri care pot insemna de multe ori punctul de plecare in declansarea unei dispute. Mariajele lungi, care dureaza in timp, alcatuite din cupluri fericite, au la baza o comunicare excelenta. De buna seama ca si aceste perechi se confrunta cu micile diferende firesti, insa cheia rezolvarii sta tocmai in putinta de a le aplana si solutiona, cu rabdare si tact.

Multe sedinte de terapie de cuplu se bazeaza pe principiul de "ascultare activa", adica de acordare de feedback pozitiv argumentelor partenerului de viata. Totusi, chiar si sedintele de terapie nu sunt sunt suficiente pentru a rezolva anumite neintelegeri, considerate ireconciliabile de catre cuplu. Este nevoie de multa rabdare si disponibilitate spre comunicare. De aceea, in cazurile in care aceste cerinte nu sunt intrunite, mariajele se destrama, lasand un gust amar ambilor parteneri.

In perechile care se inteleg foarte bine, exista cateva aspecte care influenteaza bunastarea. In primul rand, gesturile marunte. Marunte, dar dese! In plus, conteaza si sentimentele de prietenie, de respect reciproc, de incredere, de intuire a nevoilor celuilalt. Daca unele dileme nu se pot, pur si simplu, rezolva, este bine sa stii cand sa cedezi. Afla cum sa identifici acele probleme asupra carora puteti rezona amandoi. Discutati despre ele si gasiti-le raspunsuri.

O relatie de lunga durata, fericita, se rezuma la dorinta de a-ti cunoaste partenerul foarte bine, de a fi un real sprijin pentru el, si de a asigura o atmosfera relaxata in doi. Este bine de stiut ca pentru orice lucru negativ pe care unul dintre parteneri il face, va fi nevoie de alte cinci fapte pozitive din partea lui, pentru a compensa. Fii amabila, chiar daca esti nervoasa. Este greu sa iti pastrezi cumpatul dupa ce a gresit de mai multe ori, insa daca nu este o problema majora, taactul si rabdarea pot ajuta la restabilirea echilibrului relatiei.

Un mariaj fericit inseamna respect reciproc
Cerecetarile au aratat ca in cuplurile fericite, persoanele implicate sunt mult mai volubile, mai comunicative, stabilesc interactiuni mai usor si au un real succes in afaceri. Cheia succesului nunui mariaj fericit consta in abordarea pozitiva a aspectelor conflictuale. De cele mai multe ori exista certuri care nu isi gasesc niciodata consens, asa ca cel mai bine este sa le acceptam si sa fim mereu deschisi si optimisti.

Un alt aspect care este bine de stiut este acela ca barbatii nefericiti in cuplu sunt mai putin dispusi sa comunice si sa vorbeasca despre problemele lor, decat cei implicati in relatii fericite. Ei parasesc adesea camera in care are loc discutia, si se feresc sa se destainuie partenerei. Problema aceasta de comunicare trebuie solutionata deoarece ei pastreaza sentimentele de frustrare si de neputinta in interior, ceea ce nu face altceva decat sa amplifice starea de nervozitate.

Ce fel de cuplu alcatuim?
Testul Myers-Briggs este un instrument fioarte util atunci cand vine vorba despre diagnosticarea tipologiei relatiei de cuplu. Astfel, perechile pot determina daca sunt sentimentale sau pragmatice, incisive sau deschise, ori flexibile. Aceste aspecte odata stabilite pot oferi o imagine de ansamblu complexa asupra relatiei si modalitatilor optime de abordare a conflictelor. Alt aspect decisiv in atingerea fericirii de cuplu este privirea in perspectiva. Incercarea de a vedea lucrurile prin ochii partenerului poate face minuni. Deasemenea, un alt sfat prin care un conflict serios isi poate gasi solutionarea este discutarea neintelegerii prin telefon. Astfel, se evita toate indiciile nonverbale care ar putea indica dezgust, nervozitate excesiva sau indisponibilitate la dialog. Astfel, ea nu il va vedea pe el uitandu-se in tavan, iar el nu va vedea diversele grimase ale ei.

Rezolvarea problemelor pas cu pas
Conflictul este obisnuit, si o doza de conflict este chiar benefica, din cand in cand. De aceea, ceea ce este important intr-un mariaj, este maniera in care gasesti solutii, si nu felul in care se termina cearta, sau cum se stabileste vinovatul. Trebuie sa se pastreze calmul, pentru ca nicio neintelegere nu se rezolva atunci cand nervozitatea depaseste limitele admise. Este bine ca partenerii sa astepte o perioada si apoi sa reia discutia, potrivind lucrurile intr-o alta perspectiva.

Cum solutionam conflictele?
1) Initiaza discutia fara a parea amenintatoare! Fii amabila! Nu i te adresa direct, folosind apelative sau cuvinte jignitoare!

2) Puncteaza anumite aspecte ale comportamentului lui, si nu ii reprosa anumite trasaturi de caracter definitorii! Invoca situatia in care a gresit, aducandu-i aminte ce anume te-a deranjat si ce anume ai vrea sa schimbi la atitudinea partenerului.

3) Formuleaza-ti opinia in mod neutru, fara a face apel la neajunsurile de comportament pe care le semnalezi! Nu acuza, ci mai degraba expune nemultumirile.

4) Pastreaza-ti calmul! Studiile arata ca, cu cat esti mai calma, cu atat vei fi luata mai in serios de catre partenerul tau. Nu intimida, chiar daca stii ca ai dreptate! Tactul poate fi solutia catre atingerea fericirii intr-o casatorie.

5) Cand simti ca te-ai enervat prea mult, ia cateva minute o pauza! Nu prelungi nejustificat de mult ragazul, pentru ca partenerul se va simti exclus, si va avea senzatia ca parerile lui sunt lipsite de importanta.

6) Nu ridica problemele seara sau noaptea! Oamenii sunt obositi, si simt nevoia sa se relaxeze, nicidecum sa gaseasca solutii pentru neintelegeri. Deasemenea, nu deschide o discutie aprinsa inainte de predarea vreunui proiect, la serviciu. Cearta te poate afecta neasteptat de mult, incomodand astfel putinta de lucru.

7) Tine mereu cont si de parerea lui, daca vrei ca totul sa mearga ca pe roate!

Pentru ca SPORT!


Viaţa fără sport nu ar trebui să existe! “Mens sana in corpora sano.” Indiferent de natura lui, sportul este important!

Poţi să mergi la sală sau poţi lucra câteva exerciţii fizice acasă - important este să vrei să faci acest lucru!

Mişcarea în viaţa noastră prezintă beneficii multiple pentru corp si minte, aşa cum spune şi proverbul “Mens sana in corpora sano”!Cum să avem o minte sănătoasă, dacă corpul care o găzduieşte nu este curat, aerisit?

Dacă mergi la bazin sau la sala de fitness, dacă mergi în parc cu rolele, bicicleta, sau dacă mergi să alergi este mai puţin important! Important este să faci asta zilnic!

Antrenând corpul - antrenăm mintea!

Exerciţiile fizice ne fac să gândim mişcarea, să coordonăm părţi ale corpului nostru; lucrând zilnic, aducem în viaţa noastră o stare de bine!

Activitatea fizică ne face să ne menţinem sănătoşi şi inteligenţi pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Dacă nu facem mişcare, muşchii ni se atrofiază. În timpul antrenamentelor, sângele este pus în mişcare, iar creierul îsi menţine o formă mai bună.

O oră pe zi nu este mult, poate nu la sala de fitness, dar acasă sau în parc, odihniţi-vă mintea, lucrându-vă trupul!

Importanţa sportului în viaţa noastră?

Sportul prezintă multiple beneficii, dintre care putem enumera:
  • ne ajută sa fim mai inteligenţi;
  • echilibrează activitatea psihică;
  • dormim liniştiţi, fără coşmaruri;
  • mişcarea ne scapă de grăsimi – cel mai bun medicament antiobezitate;
  • ne motivează să ne depăşim limitele;
  • ne ajută să avem încredere în noi înşine;
  • lungeşte viaţa şi calitatea acesteia;
  • măreşte capacitatea de reacţie, te face să reacţionezi mai rapid;
  • te face să ai o stare de bine, pozitivă: să râzi, să cânţi, să dansezi, etc;
  • întinereşte inima;
  • îţi oferă posibilitatea de a evada din cotidian;
devii mai frumos, frumuseţea vine din interior, din starea de bine;



Rolul sportului in viata noastra

Miscarea fizica actioneaza si asupra creierului. Sportul ne ofera o viata mai sanatoasa sine pregateste creierul pentru o batranete mai usoara. Fitness-ul are un impact aparte asupracapacitatii de cunoastere a persoanelor in varsta. Exercitiile stimuleaza sistemul nervos sipastreaza agilitatea creierului. Capacitatea de memorare poate fi imbunatatita oricand prinintermediul sportului fizic si mental.

Toata viata invatam

Corpul omului are nevoie de miscare fizica zilnic, aproximativ 30 de minute. Daca nueste posibil, atunci macar la doua zile trebuie sa facem sport sau alt efort fizic. La fel seintampla si la nivelul creierului. El cere a fi provocat cu diverse sarcini. Cand invatam seactiveaza o anumita parte a creierului si conexiunile respective isi imbunatatesc functiile. Dacane obisnuim creierul sa fie dinamic, el va ajunge sa foloseasca mai putine resurse pentruaceleasi activitati. Cand vom fi batrani mintea noastra va functiona cu atat mai bine cu cat amfacut mai mult sport in viata. Si gradul de inteligenta de cand eram copii influenteazacapacitatea creierului de a lucra la batranete, sustine Academia Americana de Neurologie.Specialistii au constatat binefacerile sportului in randul oamenilor in varsta si au fost surprinsi sadescopere o legatura intre coeficientul de inteligenta al batranilor pe cand erau mici si sanatateaplamanilor. Cei care au fost inteligenti la varsta copilariei au plamani mai sanatosi la batranete.In timp oamenii nu isi pierd identitatea cognitiva si drept urmare isi pastreaza capacitatile.Cineva care nu s-a descurcat niciodata bine la chimie cu siguranta nu isi va ameliora acestecunostinte atunci cand va fi mai matur sau batran.

Mentine-ti creierul activ

Memoria si gandirea sunt afectate de modul in care ne pastram vitalitatea creierului.Daca vrem sa ne mentinem creierul in cea mai buna forma este esential ca de-a lungul timpuluisa ne supunem unor exercitii mentale. Persoanele care prin natura meseriei lor isi utilizeaza maimult creierul vor fi la batranete mai active intelectual. Exercitii utile adresate creierului pot ficonsiderate cuvintele incrucisate, integramele, invatarea unei limbi straine, sahul, memorareaunor cursuri, contactul cu cifrele (calcule, sudoku) si multe altele. Toate aceste sfaturi e bine sale punem in practica timpuriu, in mod constant. Nu trebuie sa asteptam pensionarea ca sainvatam lucruri noi si sa ne ingrijim de sanatatea creierului nostru. Bineinteles ca sportul arerolul sau semnificativ asupra formei mentale. La fel de mult conteaza si alimentatia. Cercetatoriide la

Universitatea din Florida

(SUA) considera ca exercitiile pentru creier vor avea efecte sesizabile chiar si dupa ani de zile din momentul efectuarii acestora.

Sunt multe beneficii, dar nu vreau sa le enumăr pe toate, îmi doresc să le descoperi şi să mi le povesteşti!

10 modalitati in care sa cresti un copil fericit

Sa iti ajuti copilul sa invete sa obtina fericirea, este un dar parintesc extraordinar!

1. FII SIGURA CA TRANSMITI UN MESAJ POZITIV
Asculta-ti copilul si adapteaza-ti limbajul in functie de al lui. Daca copilul tau nu te poate intelege, nu poate invata de la tine. Focuseaza-te pe mesajul pe care vrei sa il transmiti, si gaseste cea mai buna modalitate in care sa faci acest lucru.

2. ARATA-I COPILULUI TAU CAT DE IMPORTANTA ESTE GENEROZITATEA
Copiii pot invata cum sa daruiasca. In timpul sarbatorilor, cand toata lumea ajuta si daruieste, da-i copilului tau un lucru pe care sa il daruiasca personal cuiva. Implica-ti toata familia in activitati de generozitate. Cand copilul tau face un gest generos, fii sigura ca ii spui cat de mandra esti de el.

3. INCURAJEAZA-TI COPILUL SA FIE FERICIT
Nu iti lasa copilul sa creasca cu ideea ca trebuie sa castige pentru a fi fericit – nu este! Daca copilul tau crede acest lucru, se va detesta si va fi nefericit atunci cand pierde. Nu il certa! Unii parinti cred ca este gresit sa castige la un joc in fata copiilor, dar poate fi o modalitate minunata prin care ii demonstrezi ca a pierde nu este sfarsitul lumii. Cum obtin majoritatea copiilor ideea nebuneasca ca a castiga inseamna totul? De la parinti!

4. PERMITE IMPERFECTIUNILE
Daca insisti sa ai un copil perfect, nu numai ca vei fi dezamagita si nefericita, dar copilul tau iti va vedea dezamagirea in ochi. Toti oamenii au defecte, dar au si talente unice, lucru care le defineste personalitatea. Copiii trebuie sa stie ca perfectiunea nu exista. Din cand in cand, copilul tau are nevoie de o pauza. Trebuie sa auda „Te iubesc. Nimeni nu este perfect.”


5. LASA-TI COPILUL SA TE VADA FERICITA
Emotiile sunt contagioase. Daca copilul tau vede ca esti trista sau nefericita tot timpul, este foarte probabil ca si el sa se simta la fel. Vestea buna este, ca acelasi lucru este valabil si pentru fericire. Copiii au nevoie sa te vada zambind si razand!

6. FII ANTRENORUL DE FERICIRE AL COPILULUI TAU
Avand rolul primului adult cu o influenta foarte mare asupra vietii copilului tau, ai oportunitatea unica de a fi antrenorul sau emotional. Tinta ta primara trebuie sa fie fericirea copilului. Fii activa si interactioneaza – du-ti copilul in locuri in care esti fericita, si explica-i de ce acele locuri te fac fericita. Fii proactiva! Nu astepta pana cand iti vezi copilul nefericit ca sa actionezi.

7. FA DIFERENTA INTRE NECESITATI SI DORINTE
Oamenii au nevoie de cateva lucruri: aer, apa, mancare si adapost. Restul vietii este reprezentat de dorinte. Copilul tau poate petrece ore in fata calculatorului, jucandu-se. Crezi sau nu, fiecare copil isi doreste sa gaseasca modalitatea prin care sa obtina aprobarea parintilor. Job-ul tau ca parinte, este sa iti ajuti copilul sa gaseasca modalitati acceptabile si eficiente de a-si satisface dorintele. Trebuie sa ii arati care dintre acestea ii vor aduce fericirea!

8. INVATA-TI COPILUL SA FIE FERICIT PRIN DEFINITIVARE
Majoritatea copiiilor nefericiti sunt niste copii pierduti intr-o lume in care toti ceilalti sunt buni la ceva, iar ei nu. Nu stiu ce talente au, nu au fost invatati cum sa rezolve o problema, iar toate aceste lucruri se reflecta in furia lor. Invata-ti copilul sa se definitiveze prin cititul cartilor, prin scris, colorat, invatat sau practicarea unui sport.

9. INCURAJEAZA ORICE FORMA DE JOACA PRIN CARE INVATA CE ESTE FERICIREA
Joaca este o sursa majora de fericire pentru copii. Nu numai ca ii face fericiti, dar ii si formeaza din punct de vedere social. Exista mai multe feluri de joaca: cea solitara, atunci cand copilul tau se joaca linistit cu un obiect potrivit varstei; joaca paralela, atunci cand se joaca langa un alt copil; si joaca asociata, atunci cand se joaca impreuna cu un alt copil. Este foarte important ca cei mici sa se joace in mod competitiv si cooperativ, cu reguli si fara reguli.

10. INVATA-TI COPILUL SA FIE FERICIT PRIN ANJAGAMENTE SI PERSEVERENTA
Cea mai insemnata lectie ca parinte, este sa iti inveti copilul sa aiba angajamente si sa fie perseverent. Permite-i copilului tau sa fie o persoana cu capacitatea de a se adapta. Incurajeaza-l sa exploreze mai multe posibilitati! Perseverenta inseamna sa nu renunte. Trebuie sa ii dai sansa copilului tau sa termine un lucru important, si sa simta multumirea pe care doar atunci o poate simti!

Sport sau dieta?

Majoritatea persoanelor ştiu că cea mai bună metodă prin care putem rămâne sănătoşi este prin sport şi printr-o alimentaţie sănătoasă. Cu toate acestea, multe persoane au probleme să atingă acest obiectiv, iar cei ce îşi doresc cu adevărat să facă o schimbare în viaţa lor nu ştiu care este primul pas pe care trebuie să îl facă pentru un stil de viaţă mai sănătos – să îşi modifice dieta sau să devină mai activi din punct de vedere fizic?

Concluzia oamenilor de ştiinţă de la Şcoala de Medicină a Universităţii Stanford au analizat această problemă şi oferă răspunsul în cel mai recent număr al publicaţiei Annals of Behavioral Medicine. Cercetătorii afirmă că niciuna din cele două strategii nu va ajuta oamenii să îşi atingă obiectivele de alimentaţie sănătoasă şi de sport şi să le menţină timp de un. Cercetătorii afirmă că cea mai eficientă metodă pentru atingerea obiectivelor este modificarea simultană a dietei şi a nivelului de activitate fizică.

Câteva cercetări mai vechi sugerau că atunci când oamenilor le erau oferite prea multe informaţii simultan despre nutriţie şi activitate fizică, efectul era copleşitor, motiv pentru care oamenii descurajaţi în loc să fie motivaţi să-şi schimbe obiceiurile. Din acest motiv, mulţi specialişti preferă să sfătuiască oamenii să facă schimbări treptate şi să stabilească obiective mai mici şi mai realizabile. Cu toate acestea, alţi experţi afirmă că micile schimbări efectuate în continuu pot fi şi ele obositoare, reducând motivaţia şi oprind eforturile de schimbare.

Pentru a afla care este cu adevărat cea mai bună metodă de atingere a obiectivelor, oamenii de ştiinţă de la Stanford au recrutat 200 de participanţi inactivi cu vârste mai mari de 45 de ani şi i-au distribuit în mod aleatoriu în unul din patru grupuri. Membrii tuturor celor patru grupuri primeau sfaturi referitoare la nutriţie şi la activitate fizică prin telefon. Participanţii din primul grup erau instruiţi să facă schimbări în dietă şi activitatea fizică simultan. În schimb, voluntarii ce formau cel de-al doilea grup erau sfătuiţi să facă mai întâi schimbări în dietă, iar la patru luni distanţă să schimbe nivelul de activitate fizică. În cazul celui de-al treilea grup, instrucţiunile erau opuse: mai întâi schimbări în nivelul de activitate fizică, iar la patru luni distanţă urmau schimbările în dietă. Ultimul grup era grupul de control, iar membrii acestuia nu primeau sfaturi referitoare la dietă sau la sport, ci pe tema gestionării stresului.

Cercetătorii au urmărit participanţii la studiu timp de un an pentru a stabili care este cea mai bună strategie prin care participanţii ajungeau să îndeplinească obiectivele recomandate de specialişti: 150 de minute de sport pe săptămână, consumarea a 5-9 porţii de legume şi fructe în fiecare zi şi menţinerea consumului de grăsimi saturate la un nivel de maximum 10% din totalul hranei consumate.

Spre deosebire de grupul de control, toate celelalte grupuri înregistraseră schimbări sănătoase în dieta lor la finalul studiului. Persoanele din grupul care au modificat mai întâi nivelul de activitate fizică efectuau patru luni mult mai multă activitate fizică decât persoanele din celelalte grupuri. Cu toate acestea, la finalul anului un singur grup reuşise să atingă atât obiectivele de activitate fizică, cât şi cele de dietă sănătoasă: cel în care cele două modificări fuseseră efectuate simultan. Persoanele din grupul care modificase mai întâi dieta nu reuşiseră să atingă nivelul recomandat de mişcare la finalul anului.

Cercetătorii suspectează că modificarea dietei este mai uşor de realizat decât modificarea nivelului de activitate fizică, deoarece mesele reprezintă deja o componentă a orarului zilnic, iar exerciţiile fizice necesită mai mult efort pentru a fi introduse într-o zi deja aglomerată.

Rezultatele arată, însă, că efectuarea ambelor schimbări îi poate ajuta pe oameni să depăşească barierele care stau în calea introducerii activităţii fizice în rutina zilnică. Dacă oamenii îşi modifică dieta şi nivelul de activitate fizică secvenţial, cercetătorii afirmă că aceştia riscă să acorde mai multă importanţă primei schimbări şi ajung să simtă mai puţină presiune să facă cea de-a doua schimbare. Atunci când oamenii acordă atenţie ambelor schimbări sănătoase la începutul unui program, acest lucru ajută la acordarea unei priorităţi egale celor două comportamente sănătoase, făcând mai probabil ca oamenii să menţină ambele obiceiuri sănătoase pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

„Este extraordinar de util să începeţi cu amândouă în acelaşi timp”, a explicat Abby King, profesor în cadrul Şcolii de Medicină Stanford şi totodată coordonatorul acestui studiu. „Dacă sunteţi totuşi nevoiţi să începeţi doar cu o schimbare, recomand ca prima modificare să fie cea a activităţii fizice”, a concluzionat cercetătorul.

4 sfaturi crestere copil

“Vreau sa am un copil fericit!”. De cate ori n-ai auzit sau n-ai gandit lucrul acesta? Dar ce faci pentru a ajunge aici? Desi este un sentiment admirabil si un obiectiv urmarit de toti oamenii, fericirea este o valoare tot mai greu de atins in familiile secolului 21.



Prea putini parinti inteleg ce il face cu adevarat fericit pe copilul lor si chiar mai putini reusesc sa-si ajute odrasla sa gaseasca fericirea. De cele mai multe ori, incercarea de a-si face copilul fericit este boicotata de mesajele distorsionate propagate de mijloacele de comunicare in masa, care preamaresc cultul puterii, al opulentei si al atractivitatii fizice. Uneori insa aceste atribute nu aduc dupa ele sentimentul de implinire sufleteasca.

Dar ce e de facut pentru a avea un copil fericit care, mai tarziu, se va transforma intr-un adult implinit? Inocularea catorva valori primordiale, de bun simt, sunt de cele mai multe ori suficiente pentru dobandirea fericirii.

1. Stima de sine

Stima de sine contribuie cu varf si indesat la statutul de copil fericit. Ea le da celor mici senzatia de siguranta si ii face sa paseasca prin lume cu incredere. Stima de sine ii responsabilizeaza pe copii, transformandu-i, mai apoi, in adulti de succes. In fine, un copil increzator in fortele proprii tine la distanta sentimente negative ca anxietatea, principalul motiv al nefericirii.

2. Atitudinea pozitiva

Invata-i de mici sa vada jumatatea plina a paharului. Copiii optimisti sunt cei care-si pierd cel mai greu speranta, mai tarziu, in viata. Ei tind sa vada lucrurile intr-o lumina roz, iar “cerul” lor e rareori acoperit de furtuna. Copiii care stiu sa adopte o atitudine pozitiva sunt recunoscatori pentru ceea ce primesc de la parinti si mai apoi de la societate. Ei stiu sa aprecieze oportunitatile ce li se ofera si sa le transforme in motive de bucurie.

3. Entuziasmul

Descopera-i calitatile si incurajeaza-l sa si le manifeste activ. Daruirea si entuziasmul pentru o activitate vin la pachet cu fericirea. Indiferent ca piciul tau e bun la sport, la muzica sau la desen, ori face adunari de la 4 ani, hobby-urile din copilarie se pot transforma in meserii stralucite. Un copil preocupat inseamna un copil fericit.

4. Echilibrul

Aceasta valoare vine sa o contrabalanseze pe cea dinainte. Micutii trebuie sa-si concentreze atentia pe activitati diverse, nu doar pe una singura. Altfel, atunci cand acea activitate nu-i va aduce satisfactii sau – din varii motive – n-o va mai putea practica, strengarul tau va fi greu sau imposibil de multumit, orice i-ai oferi in schimb. Cu cat mai multe optiuni, cu atat mai multe sanse la implinire.

Ofera-i pustiului tau toata dragostea de care are nevoie si lasa-l sa-si exprime, la randul sau, afectiunea fata de tine si de restul familiei. Nu il rasfata, dar nu fii nici un parinte distant.

Micutul tau nu e niciodata prea mic pentru a invata ingredientele de baza ale fericirii: prietenie, dragoste, devotament, respect, curaj. Descoperiti impreuna toate aceste emotii pozitive!


Secretele unui mariaj frumos

Legatura prea stransa intre sot si sotie poate dauna casniciei? Poate duce intimitatea la destramarea unei legaturi matrimoniale? Noile studii asupra creierului uman arata ca da. Cuplurile care nu fac fata schimbarilor survenite pe parcursul diverselor etape ale casatoriei se pot destrama. Iar ruptura este adesea previzibila, deoarece, intr-o relatie, creierul dicteaza o serie de raspunsuri „firesti“. Trainicia sau destramarea casniciei depinde de abilitatea celor doi de a interpreta si negocia aceste mesaje, pentru a parcurge cu intelepciune diversele etape ale relatiei.

De 20 de ani studiez modul in care creierul femeii si cel al barbatului afecteaza casatoria, de la prima idila si apoi pe tot parcursul „parteneriatului“ de o viata. Putem face ca dragostea sa dureze o viata numai daca acceptam diferenta de comportament ca pe un dat al naturii umane.

Idila

Cand doi iubiti sunt impreuna, creierul fiecaruia „se indragosteste“ si el. „Cuplarea“ se traduce la nivelul creierului astfel: creste nivelul feromonilor, semnale chimice care lucreaza prin intemediul simturilor – de aceea, cand cei doi se miros sau se privesc, mintea barbatului si a femeii devin una; de asemenea, creste si nivelul oxitocinei, un hormon de „apropiere“ care ii face pe iubiti sa treaca peste aspectele deranjante din comportamentul celuilalt. In cele din urma, insa, „paradisul de iubire“ se destrama si relatia intra intr-o noua faza biologica.

Deziluzia

Dupa cateva luni sau un an, hormonii si chimia creierului incep sa se modifice, iar partea rationala a fiecaruia, cortexul cerebral, incepe sa bage de seama ca „jumatatea“ are defecte. Partenerul ne supara, ne irita, ba chiar ne sperie uneori. Daca ne-am casatorit in etapa Idilei, acum probabil ca regretam. Asadar, nevasta incepe sa se intrebe: „Oare la ce s-o gandi?“ In acest timp, sotul prefera sa stea tolanit pe canapea si sa se uite la televizor, in loc s-o alinte. Ea se simte respinsa, mai ales ca el nu-i mai spune deloc ce simte pentru ea.
Sotul, in schimb, nu pricepe de ce ea incepe sa-l critice pentru toate fleacurile. Sunt impreuna de cativa ani. Poate au deja un copil. Ce o mai vrea si femeia asta? Barbatul are senzatia ca greseste undeva, dar habar n-are cum sa indrepte lucrurile.

Substantele chimice din creier, care „preluasera conducerea“ la inceputul povestii de dragoste, s-au risipit de parca iubirea si-ar fi pierdut orice punct de sprijin. Ce usor ne e, in astfel de clipe, sa credem ca ceva nu este in regula cu noi insine sau cu partenerul! Ce usor ne vine sa spunem: „Nu este persoana cu care m-am casatorit!”
Insa aceasta confuzie este o etapa fireasca, o defectiune chimica in creierul celor doi. Dar si un stadiu necesar care ii ajuta pe cei doi, care gandesc atat de diferit, sa se accepte asa cum sunt pentru tot restul vietii.

Lupta pentru Putere

Doi insi care gusta Deziluzia se angajeaza, de obicei, intr-o Lupta pentru Putere. Vor incerca sa contracareze defectiunea chimica schimbandu-l pe celalalt in ceea ce era – sau, de fapt, in ceea ce parea a fi – in etapa Idilei. Un barbat si o femeie care se iubesc si se infrunta astfel vor intampina si o alta dificultate (care poate deveni si o arma): ei au structuri neuronale „diferite“ – atat creierul masculin, cat si cel feminin gandesc, actioneaza, se comporta si chiar iubesc in mod unic.

Este o etapa dureroasa. Dar cuplurile care se angajeaza in Lupta pentru Putere adesea nu isi dau seama ca tocmai diferenta de structura dintre creierul barbatului si cel al femeii ar putea fi cheia unui mariaj care sa dureze.
Dupa ce Idila se stinge, probabil ca barbatul va fi mai dornic de activitati independente, iar femeia va simti nevoia de a se intalni mai des cu prietenele. Aceste tendinte izvorasc din rolurile atribuite fiecarui sex de catre familie si societate, si sunt accentuate de hormoni precum testosteronul si estrogenul.

Dar ce impact au toate acestea asupra casatoriei? Ei bine, unul dintre motivele principale pentru care ne hartuim reciproc si fara mila in etapa de Lupta pentru Putere este faptul ca fiecare intelege diferit independenta in cadrul mariajului. Nu e deloc surprinzator, asadar, ca primele casatorii care se termina cu divort dureaza vreo sapte-opt ani. Exact atata timp petrecem incercand sa il „schimbam“ pe celalalt dupa reteta personala.
Insa nu putem reface vechea structura chimica si neurala. Natura ne impinge mereu inainte, spre urmatoarea etapa a vietii. Si ajungem intr-un nou stadiu al iubirii maritale, cand amandoi avem, in sfarsit, posibilitatea de a ne descoperi reciproc, atat in ipostaza de amanti, cat si ca barbat, respectiv femeie. Cuplul paseste intr-o noua etapa a vietii impreuna, cand atat barbatul, cat si femeia sfarsesc prin a se descoperi asa cum sunt ei.

Dez-vrajirea

Ceea ce numeroase cupluri nu inteleg este ca, inaintea despartirii, mai exista o faza intermediara, care adesea trece neobservata. In etapa Idilei, a Deziluziei si in cea a Luptei pentru Putere, barbatul si femeia se apropie prea mult unul de celalalt, anuland reciproc individualitatea partenerului. Astfel, sotul poate percepe ca pe o pierdere de timp sentimentalismul sotiei, nevoia ei de comunicare, nevoia ei de iubire senzuala, chiar si atitudinea ei fata de muncile gospodaresti. Iar sotia ar putea percepe drept periculoase sau egoiste obiceiurile si hobby-urile barbatului, preocuparea lui pentru serviciu si nevoia lui de independenta. In aceasta etapa, partenerii se trezesc si isi dau seama ca s-au apropiat nesanatos de mult, iar acum trebuie sa se distanteze din punct de vedere psihologic. Asta nu presupune divortul, ci intelegerea reciproca. In aceasta noua faza, partea rationala a mintii are castig de cauza asupra celei emotionale. De altfel, emotiile provoaca conflicte si regretul dureros dupa Idila destramata.

Barbatul incepe sa se retraga fara sa spuna nimic atunci cand nevasta face un lucru care il enerveaza – pur si simplu el nu mai vede o problema in asta. Cand si sotul devine, la randul lui, suparator, femeia isi spune cu intelegere: „Stiu acum care-i treaba cu acest obicei al sau“.
Pana la urma, sotul isi da seama ca sotia are dreptate: o relatie se duce de rapa daca cei doi nu petrec suficient timp impreuna. Dar si el are dreptate in felul lui: casatoria ajunge la ananghie si atunci cand nu exista suficienta independenta in cuplu. Cand stam prea departe unul de celalalt, dragostea aceea uluitoare de care ne-am bucurat la inceput moare. La fel, casatoria nu rezista nici daca suntem prea apropiati si nu il lasam pe celalalt sa fie el insusi. Cheia succesului sta in intelegerea punctelor forte – diferite – ale chimiei barbatului si femeii.

Un marial care sa dureze

Iubirea armonioasa, pe care eu o numesc Independenta in Intimitate, inseamna pentru cuplu atingerea unui echilibru intre felul tipic masculin si cel tipic feminin de relationare. Lupta pentru Putere din cea de-a treia etapa face loc unei strategii a iubirii mature, favorizand atat intimitatea, cat si independenta. Cei doi traiesc impreuna, isi cresc copiii, iubesc si sunt iubiti, dar asta nu pentru ca au devenit identici, ci pentru ca au invatat sa-si accepte cu draga inima diferentele.

Cultivati Intimitatea

• Intr-o casatorie fericita, sotul si sotia isi creeaza mici ritualuri care ii apropie: intalniri la ceas de seara, cina in familie, telefoane si e-mail-uri cand unul dintre ei este departe de casa. Dar cei doi nu trebuie sa-si petreaca in intimitate fiecare clipa. Micile ritualuri devin stalpii mariajului nu prin frecventa lor, ci prin faptul ca ajuta la consolidarea relatiei de dragoste in perioadele in care viata de zi cu zi devine prea stresanta si solicitanta.
• Sotii dau dovada de amabilitate si politete unul fata de celalalt mai tot timpul. Probabil ca nimeni nu merita un tratament mai bun decat sotul sau sotia. Dar, cand suntem prinsi in Lupta pentru Putere, avem impresia ca tocmai pe partener ar trebui sa ne varsam oful. Lobii frontali isi fac cu adevarat datoria doar daca reusim sa ne dam seama ca o casatorie reusita depinde de politete si bunatate.
• Cei doi isi rezolva diferendele, in loc sa le lase sa mocneasca. Sigur ca se mai infurie si se mai cearta, dar apoi isi cer scuze pentru rautate si isi rezolva conflictele. La nevoie, cer ajutor de la prieteni, familie sau chiar de la specialisti.

Protejati-va Independenta

• Fiecare dintre parteneri apreciaza excentricitatile si modul diferit in care se comporta celalalt, mai ales diferentele care tin de natura specifica a barbatului si a femeii. Sa zicem ca el monopolizeaza telecomanda cand se uita amandoi la televizor. In loc sa sara in sus, ea pufneste in ras. Sau poate ca doamna vrea sa vorbeasca despre sentimente. Atunci el intelege cat de important e acest lucru pentru ea, ca femeie, si isi face timp pentru a o asculta.
• Fiecare are propriul grup de prieteni, in general femei, in cazul sotiei, respectiv barbati, in cazul sotului. Si fiecare il incurajeaza pe celalalt sa continue aceste prietenii. De-a lungul anilor pot avea surpriza sa descopere ca, desi partenerul le este cel mai bun prieten, o buna parte din nevoile lui emotionale se implinesc si prin altii.
• Fiecare lasa loc si pentru altceva in casnicie. De exemplu, daca pentru unul dintre parteneri este foarte important un proiect anume, un hobby, un sport sau o anumita maniera de socializare, celalalt trebuie sa-si sprijine tovarasul de viata in acest sens. Astfel, fiecare va avea un loc, o perioada sau o activitate proprie, care sa ii consolideze sentimentul de importanta si putere.

Conteaza enorm sa stii de la inceput ca sentimentele unuia fata de celalalt se vor schimba cu timpul si ca aceasta schimbare este fireasca. Chimia creierului joaca un rol important aici si nu are rost sa i te impotrivesti. Mai bine lasa biologia sa te ghideze spre intelegere si o dragoste fireasca si de durata. In fond, oamenii sunt creatii ale naturii, iar natura e cu adevarat inteleapta




Factorii care afecteaza casnicia

Chiar şi cuplurile cele mai solide trec uneori prin momente care le pun relaţia la încercare, iar mariajul poate fi atunci cu adevărat stresant.

Psihologul Velentina Băjan a explicat pentru „Adevărul” cum pot doi soţi să nu se lase cuprinşi de această stare care îi poate măcina.

1. Preocuparea pentru asigurarea unui trai decent Acesta este unul din principalele cauze pentru care cuplurile decid să divorţeze. „Grija zilei de mâine este nocivă pentru căsnicie. Nivelul de trai foarte scăzut de la marea majoritate determină cuplurile să treacă nevoile relaţiei pe locul doi.

Cu cât relaţia este mai solidă din punct de vedere emoţional, cu atât vor fi mai uşor de depăşit problemele de zi cu zi, printre care chiar şi dificultăţile financiare”, a explicat Valentina Băjan, psiholog.


2. Contradicţiile dintre cele două familii Între rudele soţului şi rudele soţiei pot apărea adesea conflicte care se pot răsfrânge asupra căsniciei. Pentru sănătatea generală a familiei este necesară crearea de limite clare. Un cuplu are nevoie de armonie pentru a a-şi găsi echilibrul. „Factorii stresori dintr-o căsnicie sunt în funcţie de construcţia interioară a celor doi soţi, a credinţelor pe care aceştia le au referitor la instituţia căsătoriei şi a vieţii în general. Pot fi situaţii de viaţă, întâmplări care pe unii să nu îi afecteze din punct de vedere emoţional datorită structurii lor interioare bine echilibrate.

Aceleaşi circumstanţe, altora li se pot părea ca fiind o sursă permanentă de stres”, a spus Valentina Băjan, psiholog.

3. Probleme de comunicare Comunicarea este pentru căsnicie la fel de esenţială ca aerul pentru organismul nostru.

Atunci când uităm să ne exprimăm sentimentele şi gândurile, mariajul are de suferit. Ne înstrăinăm de jumătatea noastră şi ajungem să trăim sub semnul nesiguranţei.

Muţenia frustrează şi toacă mărunt gândurile, inimile şi sentimentele celor doi, aşa că nu uitaţi să comunicaţi. „Exprimă-ţi inconvenientele cu respect.
Soţii îşi pot răni sentimentele reciproc, intenţionat sau nu, prin modul în care comunică ceea ce i-a deranjat. O comunicare de tip asertiv ar fi o modalitate de a stopa acest lucru”, ne-a explicat Valentina Băjan, psiholog. „Se presupune că cei doi au ajuns în acel punct, al oficializării relaţiei, datorită sentimentelor pe care le nutresc unul pentru celălalt, cum transmit ceea ce trăiesc şi cum îl face pe cel de alături să se simtă. Atunci când cei doi se simt iubiţi, respectaţi şi susţinuţi, se creează sentimentul de siguranţă, încrederea în partener este crescută, iar imaginea de sine este una pozitivă.
Pentru ca o relaţie să fie echilibrată, ideal ar fi ca nevoile fiecăruia să fie împlinite.

Atunci când nu se conştientizează nevoia ce se află în spatele unui tip de comportament, poate apărea stresul. Pe de o parte pentru cel ca nu se simte înţeles şi nu primeşte ceea ce aşteaptă, şi pe de altă parte cel care nu ştie cum să vină în întâmpinarea celuilalt nu reuşeşte să îşi dea seama de ce nevoie are partenerul lui. De exemplu, unele femei au nevoie de declaraţii pentru a se simţi iubite, iar soţul înţelege să-i arate că o iubeşte prin servicii”, a spus Valentina Băjan, psiholog.

4. Epuizarea

Dacă programul vostru este pe repede înainte, ca în majoritatea cazurilor, veţi fi cuprinşi de epuizare. Acest ritm haotic trebuie „reparat”. „Ar fi indicată o mai bună organizare şi o reprioritizare a ceea ce este important pentru relaţie, oferirea de clipe de răgaz împreună sau separat, în funcţie de nevoile fiecăruia. Trebuie să avem grijă de propria persoană şi în acelaşi timp, de relaţie”, a precizat Valentina Băjan.

5. Stresul de la muncă nu trebuie adus acasă Cei mai mulţi dintre noi ajungem să petrecem foarte multe ore la serviciu şi prea puţine acasă, cu familia. Aşa se face că stresul de la muncă ne însoţeşte până acasă. Grija şedinţei de mâine sau a termenelor limită fac „drumul” mai lung până la partener, care se simte neglijat. Stresul vine în toate formele şi mărimile, aşa că este foarte probabil ca situaţiile cu care te confrunţi să nu se regăsească în această listă. „Oricare ar fi factorii care îţi umbresc zilele, aminteşte-ţi să îţi exprimi în mod constant sentimentele faţă de partener, să îl validezi, să îl respecţi în tot ceea ce reprezintă el şi exprimă şi să îngrijeşti zi de zi relaţia pentru a deveni un punct de sprijin”, a conchis Valentina Băjan, psiholog.

sursa


Scaun auto copii - recomandari!

O adevarat aventura, sa cauti un scaun auto pentru copil.
Nu glumesc, respecta toate cerintele unei aventuri de bun simt: pericole, risc mare, primejdii la tot pasul.
Ma simtem ca in Copii Capitanului Grant.

Treaba parea simpla la inceput, nu era insa decat o cursa.
Pentru ca nu este ca si cum te-ai duce in magazin si ar cere si vanzatoarea ti-ar da scaunul auto pentru copil:
- Buna ziua, acesta este scaunul auto, platiti la casa, va dorim o zi buna in continuare.

In nici un caz.
Sa ne intelegem: in primul rand, trebuie sa stii daca vrei scoica auto sau inaltator auto daca vrei si baza isofix si eventual alte accesorii pentru scaune auto.

Apoi, trebuie sa tii cont de pret, masina, culoare, disponibilitate / stoc, varsta si inaltime si greutate copil, cati ani vrei sa il ai, intra in masina, ce accesorii gasesti la el si asa mai departe.
WOW, eram naucit.
Ma gandeam ca totusi vanzatoarea nu intelesese ce ii cerusem:
- Doamna, nu va suparati, vreau un scan din acela in care pun copilul, cand merg cu masina.
S-a uitat la mine de parca i-as fi spus ca nu are chiloti!

- Da domnule, de aceea va intreb, ce buget aveti, ce optiuni vreti la scaun, ce varsta are copilul, vreti centuri siguranta proprii ale scaunului, sistem integrat de protectie laterala, anti-alergic, reductor, inclinatie in unghi, protectii captusite pentru umeri, dispozitiv cu prindere in 3 puncte, spatar reglabil, pernite laterale.
-Huh?

Pe bune, toate astea si noi vorbim acum despre o placa de baza sau despre un scaun auto pentru copil?

V-am spus, treaba extrem de complicata. In consecinta, am venit acasa, i-am explicat sotiei ca nu este asa de simplu cum credeam noi si ne-am apucat sa studiem toti termenii aia de mi-a pronuntat tanti in magazin.

Cam asa am ajuns, dupa ce am studiat legislatia in domeniu, articolele de specialitate si toate ce lelalte detalii, la urmatoarele optiuni, zicem noi, viabile:
Bineinteles ca dupa ce le-am studiat pe toate, l-am cumparat pe asta si ....pana acum suntem multumiti: Scaun auto maxi cosi.

Il recomandam. Il avem de ceva timp si pana acum, este fara concurenta :)

Copil fericit!

Ce poate fi mai de pret pentru un parinte decat fericirea propriului copil?

Nimic si nimeni nu poate da o satisfactie mai mare unui parinte decat faptul de a-si vedea copilul zambind. Reusim insa, ca parinti, sa fim intotdeauna creatorii fericirii copiilor nostri? Stim sa le dam aripi atunci cand au nevoie de ele, pentru a-i invata zborul spre fericire? Poate ca da, poate ca nu… Raspunsurile le aflam adesea tarziu, dupa ce copilaria va fi trecut demult si cateodata e mult prea dificil sa mai schimbam ceva.

Ce ar trebui sa facem, asadar, pentru a ne creste copiii in armonie cu aspiratia spre fericire? Iata cateva raspunsuri oferite de Philippe Presles, autorul unei carti admirabile despre cum pot parintii sa cultive fericirea propriilor copii – L'envol de la conscience, aider son enfant à devenir libre et heureux (Zborul constiintei sau despre cum sa iti ajuti copilul sa devina liber si fericit).
Fii suporterul oficial al copilului tau!

Una dintre principalele capcane in care cad parintii care isi doresc ceea ce este mai bun pentru copiii lor este aceea ca se comporta ca un manager al propriului copil si nu ca un suporter. De fiecare data cand fortam un copil sa faca ceva, el va actiona din constrangere si nu pentru ca isi doreste sa faca acel lucru. Si daca pe moment acest lucru poate functiona, pe termen lung lucrurile se complica.

Care este solutia? Transforma-te din manager al timpului liber al copilului in suporter al pasiunilor sale. A fi suporter inseamna a fi alaturi de copil atat in momentele frumoase, cat si in momentele dificile. Un suporter crede in propria echipa pana la capat, indiferent de reusite sau esecuri. La fel trebuie conceputa si relatia cu propriul copil.
Co-mu-ni-cati!

Prinsi mereu in mecanismul uluitor al vietii cotidiene, uitam uneori sa vorbim… pur si simplu sa vorbim. Chiar si dupa o zi stresanta la serviciu, uitam adesea sa ne relaxam si prelungim inutil stresul – goana dupa cumparaturi, activitati optionale pentru copii, curatenie in casa si alte astfel de lucruri banale pe care reusim sa le transformam intr-o piedica in calea comunicarii cu propriul copil. Dupa o zi la scoala, copilul simte nevoia sa impartaseasca cu parintii ceea ce a trait, sa isi comunice emotiile pozitive sau negative. De aceea, este absolut necesar sa ii acordam timpul necesar. Nu numai ca isi va dezvolta increderea in sine si relatia armonioasa cu parintii, dar astfel de momente il ajuta sa isi dezvolte si vocabularul si capacitatea de a comunica, in general. Este important, de asemenea, sa ii spui copilului tau ceea ce te preocupa, fara a intra neaparat in detalii. Vorbeste-i despre propriile emotii si invata-l astfel cum sa si le comunice pe ale sale.


Alunga stresul!

Atunci cand stresul iti invadeaza viata si se amesteca inclusiv in relatia cu copilul tau este extrem de grav! Este cazul sa iti revizuiesti prioritatile! Incearca sa te detasezi de stresul de la serviciu si sa faci ca acasa lucrurile sa fie facute din placere si nu din obligatie. Implica-ti copilul in treburile casnice, fara a-i da sentimentul ca le face din obligatie. La cumparaturi, in bucatarie, la curatenie, peste tot in treburile casnice ajutorul sau poate fi nepretuit nu doar prin aceea ca te scuteste de anumite treburi, ci mai ales prin faptul ca ii dai incredere in fortele proprii copilului tau. Pe scurt, momentele petrecute in familie sunt benefice pentru deconectarea de la stres si sunt extrem de importante pentru fericirea copilului tau.
Aminteste-ti de lucrurile bune!

Psihologia pozitiva este o stare de spirit transmisibila. Il poti face pe copilul tau sa se simta fericit, amintindu-i mereu partile sale bune. Puteti inventa un joc – spre exemplu, puteti stabili impreuna ca la cina, fiecare sa impartaseasca cel mai frumos moment al acelei zile. Este un bun antrenament pentru a vedea partile frumoase ale vietii si pentru a invata sa gusti fericirea lucrurilor simple. De asemenea, va puteti impune cateva momente de tacere in timpul mesei, doar pentru a savura bunatatile din farfurie. A sti sa traiesti prezentul si, in acelasi timp, a nu uita sa rememorezi aspectele pozitive ale vietii este un bun exemplu de optimism pe care il putem oferi copiilor nostri.
Gaseste un echilibru intre recompense si pedepse!

Pentru a-ti ajuta copilul sa capete mai multa incredere in sine aminteste-ti mereu ca este o fiinta libera, ca si tine. Respecta-i initiativele si incurajeaza-l atat cat este nevoie, astfel incat sa isi realizeze singur obiectivele si sa fie stapan pe alegerile proprii. Lasa-ti copilul sa isi asume riscuri, controlandu-l, desigur, din umbra, astfel incat sa nu ii creezi impresia ca ii ghidezi in permanenta alegerile. Obiectivul trebuie sa fie intotdeauna acela de a-l ajuta sa se asigure ca a facut alegerea buna, ca este capabil sa ia decizii pentru sine. Nu te astepta la realizari marete din primele astfel de incercari, dar fii sigur ca in timp rezultatele se vor vedea.


Nu dramatiza!

Ca parinti, trebuie sa avem intotdeauna grija ce mesaje transmitem copiilor nostri, mai ales cand in centrul atentiei sunt esecurile copilului. Discursurile pe care le tinem nu ar trebui sa aiba un efect de morala, ci sa contribuie la crearea stimei de sine, amintindu-i mereu copilului ca trebuie sa aiba incredere in foretele proprii si ca noi, ca parinti, il sustinem mereu neconditionat. Cea mai mare greseala pe care o fac adesea parintii este sa lege esecurile copiilor de personalitatea lor. Un copil care a facut ceva rau nu este neaparat un copil rau. Este important ca orice esec sa fie discutat calm, fara sa fie dramatizat, pentru a putea vedea unde s-a gresit si ce trebuie indreptat, astfel incat viitorul sa fie pozitiv.
Limiteaza placerile nocive!

Societatea de consum in care traim exceleaza in placeri simple si nocive,despre al caror impact negativ toata lumea discuta, insa masurile reale luate impotriva lor raman, de cele mai multe ori la nivel teoretic. Televizorul, tableta, laptopul, telefonul mobil, shoppingul haotic de jucarii, toate acestea nu fac decat sa creeze o stare aparenta de bine copiilor. In realitate, aceste atractii ce creeaza dependenta provoaca un vid interior pentru ca sunt genul de activitati imediate care ne fac sa ne pierdem notiunea de fericire adevarata, de bucurie pe care o dau jocurile ce presupun mai multa interactiune, precum discutiile cu prietenii, jocurile sportive etc. Este esential, asadar, ca aceste placeri imediate create cu ajutorul tehnicii sa fie reduse la maxim. Desigur, ele nu trebuie interzise cu totul, pentru ca in acest caz copilul va dobandi frustrari inutile. In schimb pot fi amanate, prin mici trucuri, gasindu-i alte preocupari mai sanatoase copilului.
Dezvolta-i competentele!

Copilului tau ii place sa cante, sa danseze, sa faca sport, sa citeasca?Sustine-l in demersurile sale creative! Un copil fericit este un copil care stie sa profite de propria creativitate intr-un domeniu care ii place. A-l ajuta sa isi dezvolte niste competente, fara a-l obliga, este un lucru primordial pentru a-i ghida pasii pe drumul spre fericire.


De ce nu slabesti?



Mananci sanatos si faci sport si totusi kilogramele par sa se tina scai de tine? Afla ca s-ar putea sa comiti o serie de greseli care te tin departe de silueta mult visata:

1. Bei putina apa

Pe langa faptul ca te mentine hidratata, apa te ajuta si sa slabesti! Alege sa bei apa inaintea meselor principale pentru a consuma o cantitate mai mica de alimente si nu uita de fructele si legumele cu continut mare de apa care te satura mai rapid.

2. Sportul inseamna plimbatul cainelui

O plimbare de 15 minute in fiecare zi, cat timp iti scoti cainele afara, nu este suficienta pentru a slabi. Daca vrei rezultate, fa cel putin 30 minute de miscare in ritm moderat sau chiar alert zi de zi.

3. Consumi prea multe alimente sanatoase

Oleaginoasele, avocado, pastele integrale, uleiul de masline si ciocolata neagra sunt super sanatoase. Dar si bogate in calorii! Stiai, de pilda, ca un singur fruct de avocado are 200 de calorii?

4. Nu faci decat exercitii cardio

Faci jogging zilnic, dar nu vezi rezultate? Ei bine, completeaza-ti antrenamentul cu unul cu greutati, care nu doar iti construieste masa musculara, dar creste si rata metabolica!

5. Faci sport pe stomacul gol

Daca nu mananci inainte de a face miscare, comiti o greseala majora: studiile au demonstrat ca, in asemenea conditii, nu arzi calorii sub forma de tesut adipos, ci din muschi!

6. Partenerul tau nu te sustine

Iubitul tau poate fi un ajutor de nadejde cand vrei sa slabesti sau din contra! Convinge-l sa ti se alature sau, cel putin, scoate din program comenzile de pizza si alte mancaruri-problema si rontaielile nesanatoase cand mergeti la film.

7. Renunti la o intreaga grupa de nutrienti

Pentru a slabi sanatos, ai nevoie de toate tipurile de nutrienti. Renuntarea completa la carbohidrati, de pilda, iti va crea carente si pofte greu de controlat. In schimb, alege sa iti reduci portiile de mancare si sa consumi doar carbohidrati sanatosi.

8. Nu dormi suficient

Daca nu te odihnesti atat cat trebuie, risti nu doar sa fii obosita si sa n-ai chef de sport, ci si sa cedezi tentatiilor, fiindca deficitul de somn favorizeaza productia de grelina, hormon care creeaza senzatia de foame.

9. Mananci prea putine legume si fructe

Cinci portii de legume si fructe pe zi sunt esentiale si asta fiindca iti furnizeaza o varietate de nutrienti, in contextul unui numar mic de calorii!

10. Mananci in picioare

Daca mananci pe fuga, nu inseamna ca mananci neaparat mai putin! De fapt, s-a demonstrat ca in astfel de situatii faci alegeri periculoase pentru silueta. Acorda-ti, deci, ragazul necesar pentru a savura o masa asa cum se cuvine!

11. Porti haine largi

Hainele largi sunt foarte confortabile, dar iti ascund trupul si colaceii pe care vrei sa ii dai jos, astfel ca iti este mai usor sa uiti care iti este, de fapt, telul!

12. Te tii si nu prea de dieta

Daca urmezi o dieta, tine-te de ea pana la capat! Altfel, "micile scapari" se vor aduna si la fel o vor face si kilogramele in plus!

13. Nu poti sa renunti la toppinguri

Mananci salata, dar niciodata fara sosuri si crutoane? Renunta imediat la ele sau inlocuieste-le cu variante sarace in calorii, precum un dressing din iaurt sau zeama de lamaie.

14. Sari peste micul dejun

Cand sari peste micul dejun, trupul tau constata ca este deprivat de nutrienti, astfel ca intra intr-un mod de conservare. Ceea ce inseamna ca, in loc sa arda grasimi, le stocheaza!