Ajutor in prepararea hranei pentru bebelusi

Prepararea hranei pentru bebelusi, folosind ajutoarele potrivite, poate trece de stadiul de rutina, de corvoada, de "iar trebuie sa prepar ceva" pentru bebele meu. Asta bineinteles, daca prepari ca noi, aproape zilnic si chiar de 3 ori pe zil cateodata. Ok, imi mai prepar si eu cateodata mia multe si imi pun la congelator insa doar pentru maxim 1, 2 zile in avans. Si mai ales cand ai gemeni, cum este stuatia mea, crede-ma ca prepararea, daca nu este "optimizata" ca si proces, iti poate ocupa cam jumatate din timpul liber. Prin urmare, vazand eu, ca desi sotul ma ajuta, mama ma mai ajuta si ea cum poate, si totusi eu stau in bucatarie cam jumatate de zi, m-am gandit ca daca imbunatatesc cumva randamentul pe care il am, voi reusi sa am mai mult timp liber sa scot bebelusii in parc, sa ma joc cu ei mai mult si sa am grija de ei, decat sa stau ca nebuna, sa gatesc continuu.

Mai mult decat atat, de 2 saptamani ne-am mutat in casa noua (am reusit sa luam dupa luni de zile de alergat, un apartament de 3 camere, pentru care ne-am legat la cap pe 30 de ani, dar asta este alta discutie) si am zis ca la casa noua, este pacat sa nu avem si electrocasnice noi, sterilizator si incalzitor de biberoane, robot de bucatarie, fierbator nou de apa, biberoane si tetine, cana bebetacamuri si recipiente hranirepompa santermosuri si genti termoizolantebavete etc. Pana la urma, la un imprumut de 55.000 Euro pe 30 de ani, nu mai conteaza inca nici o mie de euro, data pe lucruri care sunt mai mult decat utile si pe care mi le doream de mult timp.

Daca imi trebuiau neaparat, obligatoriu, daca nu puteam sa traiesc si fara ele, ca asta ma tot intreaba soacra-mea? Probabil ca nu, dar asa obligatoriu, nu am nevoie de haine si pot sa ma duc in zdrente la serviciu, nu imi trebuie masina, nu trebuie sa ies in concediu si puteam sa nici nu ma casatoresc si sa nu am copii si asa mai departe, eventual sa nu imi mai sparg capul in scoala 24 de ani si sa termin 8 clase si gata, ca nu ma obliga nimeni sa continui studiile.

Asa ca haideti sa nu vorbim de ce este obligatoriu in viata, ca soacra-mea :))

Pana la urma, daca nu reusesti tu singura, ca sa iti faci in viata ce ti-ai dorit si sa iti satisfaci micile capricii si sa incerci sa iti faci viata mai misto, sa iti randamentizezi tot, atunci poti sa fii sigura ca nu va face nimeni asta pentru tine. Pe toate le-am cumparat de la Noriel pentru ca voiam sa imi cumpar o multime de produse, dupa cum o sa vedeti, pentru preparare hrana bebe si nu voiam sa umblu prin 15 magazine ca sa imi cumpar tot ce aveam nevoie. Asa, la noriel am gasit tot ce voiam pe stoc, le-am putut comanda online si nu am avut nici o problema cu livrarea iar in afara acestui lucru, aveau descrieri complete la produse si fotografii de calitate, ca sa iti dai seama efectiv de ce cumperi.

Dar haideti sa va arat, ce mi-am cumparat in materie de preparare hrana pentru bebe si servit masa:

Cam acestea au fost produsele care mi-au atras atentia, din categoria de sterilizatoare si incalzitoare biberoane, dupa indelungi analize insa, am hotarat sa cumpar sterilizatorul acesta de la Avent:

Sterilizator electric 4 in 1 AVENT SCF286/03

Distruge 99,9% din germenii daunatoriSterilizeaza in 6 minuteIncap 6 biberoane Philips AventDesign 4 in 1 reglabil Sterilizare extrem de comoda si eficienta Cu dimensiunea sa reglabila, sterilizatorul 4 in 1 ocupa un spatiu minim in bucatarie. Cosul pentru masina de spalat inclus mentine articolele mici impreuna in masina de spalat vase si iti permite sa le transferi pe toate odata in sterilizator. Sterilizator cu design modular 4 in 1Cu un design unic si modular, sterilizatorul iti permite sa cureti biberoanele si accesoriile intr-un mod flexibil si sa le organizezi usor. Astfel, incarcarea si descarcarea sunt foarte comode. De asemenea, ai nevoie de un spatiu minim in bucatarie. Cosul pentru masina de spalat inclus mentine articolele mici impreuna in masina de spalat vase si iti permite sa le transferi pe toate deodata in sterilizator. Continutul ramane steril pana la 24 ore in cazul in care capacul nu este deschisSterilizatorul mentine continutul sau - biberoane, pompe de san etc. - sterile pana la 24 ore in cazul in care capacul nu este deschis. Design spatiosAre loc disponibil pentru pana la sase biberoane Philips Avent Classic si Natural de 330 ml/11 oz, pentru sterilizare simultana. Afisaj integrat care indica progresulSterilizatorul dispune de un afisaj integrat care arata progresul ciclului de sterilizare. De asemenea, acesta te anunta cand s-au racit sticlele si pot fi scoase in siguranta. Sterilizarea cu abur natural distruge 99,9% din germenii daunatoriSterilizatorul utilizeaza abur natural pentru a steriliza biberoanele si alte produse, distrugand 99,9 % din germenii daunatori, fara a utiliza substante chimice. Perfect pentru a-ti oferi linistea faptului de a sti ca toate biberoanele si celelalte produse sunt sterile. Ciclu rapid si functie de oprire automataCiclul de sterilizare dureaza numai 6 minute. Dupa acest timp, sterilizatorul se opreste automat, oferindu-ti viteza si siguranta suplimentare. Usor de curatat si sterilizare siguraCu ajutorul designului nostru deschis, poti mentine usor placa de incalzire curata, ceea ce iti permite sa sterilizezi cu abur curat de fiecare data. Sterilizeaza diferite biberoane, pompe de san si accesoriiSterilizatorul poate fi utilizat atat pentru biberoanele cu gat standard, cat si pentru cele cu gat larg. Poate fi utilizat si pentru alte produse pentru copii, cum ar fi pompe de san si accesorii.





Si pe acesta l-am luat mai mult pentru cand plecam din Bucuresti:

Incalzitor si sterilizator biberoane Reer Multimax Travel

Multimax Travel 2-in-1 a fost proiectat pe baza unor analize profunde a cerintelor si a fost adaptat nevoilor familiilor tinere moderne. Pe langa usurinta in utilizare si confortul maxim, funtionalitate si securitate, ofera prin pachetul de accesorii extins mult mai multe decit un incalzitor sau sterilizator clasic. Incalzeste mancarea pentru bebelusul tau rapid si in siguranta, la temperatura optima, datorita tehnologiei moderne cu aburi PTC (Ceramic Heating Tehnologuy), fara substante chimice sau microunde. In numai 3-4 minute acasa sau 7-10 minute in masina, biberoanele cu mancare vor fi incalzite la temperatura optima. Sterilizarea se poate face numai acasa, dar este gata in 10 minute. Capacitatea lui este mai mare decit a unuia obisnuit: doua biberoane normale sau o sticla cu gura larga. Cu ajutorul scalei auto-explicative continue, fara trepte termostatice, puteti programa foarte usor temperatura optima de incalzire. In timpul incalzirii, datorita tehnologiei avansate de incalzire, vitaminele si substantele nutritive esentiale din mancare nu se pierd. Cand temperatura optima este atinsa, continutul alimentelor pentru copii va fi mentinut uniform cald.Se livreaza impreuna cu: adaptor auto la priza de 12V, capac cu maner ce permite deschiderea in siguranta si prevenirea arsurilor, apucator sticle si biberoane pentru prevenirea arsurilor, cos de accesorii pentru dezinfectare, cupa de masurare a cantitatii de apa. Produs de calitate fabricat in Germania.Timpii de asteptare mari pentru incalzirea alimentelelor pentru copii au luat sfarsit iar plansetele de nerabdare ale micutilor devin o raritate!Caracteristici:• 2 functii intr-un singur dispozitiv: incalzitor acasa sau in masina si sterilizator;• Incalzeste alimentele pentru copii acasa in 3-4 minute;• Incalzeste alimentele pentru copii in masina in 7-10 minute;• Sterilizeaza sticelele acasa in 10 minute;• Adecvat pentru 2 biberoane sau o sticla cu gura larga;• Tehnologia moderna PTC cu aburi asigura o incalzire rapida si uniforma, fara substante chimice sau microunde, in conditii de siguranta si eficienta energetica;• Termostat reglabil cu scara continua intuitiva;• Pregatirea atenta a alimentelor - se pastreaza vitaminele si substantele nutritive;• Usor de folosit;• Oprire automata a incalzirii dupa atingerea temperaturii dorite;• Arderea si supraincalzirea imposibile;• Certificat de calitate germana – au fost testate toate materialele sa nu contina substante nocive, in conformitate cu standardul european ROHS;• Certificat VDE, GS si TÜV;• Se livreaza cu: adaptor auto, capac, apucator sticle, cos pentru accesorii, cupa de masurare;• Derulator pentru cablu de alimentare;• Alimentare: acasa 230V/ 250 Watt; in masina 12V/80 Watt;• Fabricat in Germania

Si mi-am mai cumparat feirbatorul asta de apa, care mi s-a parut super genial si am avut dreptate, am ajuns sa fac la el, de la ceai si cafea pana la incalzirea apei pentru biberoanele copiilor :))

Fierbator apa ultrarapid Reer Pia, 500ml

- Capacitatea maxima de 500 ml este adaptata mai ales biberoanelor cele mai utilizate.- O camera speciala de incalzire, care inlocuieste elementul traditional de incalzire cu conducte, asigura chiar si pentru cantitati mici de apa o incalzire uniforma si rapida.- Rezervorul este realizat din otel inoxidabil ce permite curatarea usoara cu o perie.- Design ergonomic care permite deschiderea in conditii de siguranta a rezervorului si turnarea usoara in biberoane.- Manerul ergonomic este adaptat  pentru folosire si cu mana stanga si cu mana dreapta.- Butonul de reset permite controlul procesului de incalzire si reluarea procesului de fierbere.- Indicatorul luminos indica tot timpul starea aparatului.- Inchidere automata cand ajunge la punctul de fierbere.- Protectie la supraincalzire cu sistem de alarmare daca rezervorul este neacoperit in procesul de incalzire.- Usor de transportat si folosit, ideal pentru calatorii.- Putere: 1000 W- Comutator pentru a fi folosit in calatorii la 110V sau 220V- Lungimea cablului de alimentare: 70 cm
Ca si robot de bucatarie si aparate de gatit cu aburi, m-am uitat la urmatoarele:

Robot multifunctional bebelusi 5 in 1 BABYMOOV

Confort, simplitate, rapiditate, multitudine de retete...pentru a simplifica gatitul hranei bebelusilor si implicit viata mamicilor, am adunat mii de idei, le-am combinat si astel a fost creat ingeniosul Nutribaby.Diversificarea este o etapa importanta in dezvoltarea bebelusilor, iar pastrarea valorilor nutritive ale alimentelor este esentiala in dezvoltarea armonioasa a bebelusului. Nutribaby transforma gatitul intr-un lucru foarte simplu si rapid!Robotul pentru bucatarie inglobeaza 5 functii distincte: Incalzitor pentru biberoane, Sterilizator, Aparat pentru gatit cu aburi, Blender, precum si functia de decongelare/reincalzire a mancarii.Functiile robotului Nutribaby1. Sterilizator pentru biberoaneNutribaby are functie de sterilizare cu aburi, cea mai eficienta in distrugerea tuturor microbilor.Functia de sterilizare poate fi selectata usor, de pe dispay-ul aparatului si nu implica adaugarea nici unui aditiv chimic.Pot fi sterilizate pana la 3 biberoane universale, tetine, precum si alte accesorii.In momentul cand procesul de sterilizare este complet, aparatul va emite o avertizare sonora.Timpul de sterilizare este redus.2. Incalzitor pentru biberoane si alte recipienteNutribaby are functia de incalzitor de biberoane. Functia poate fi selectata usor, de pe dispay-ul aparatului.De asemenea pot fi incalzite si alte recipiente de mancare solida sau lichida, pentru bebelusiIn momentul in care procesul de incalzire este complet, aparatul va emite o avertizare sonora.Timpul de incalzire este redus: de la 2.35 minute - la 3.25 minute (in functie de marimea sticlei)3. Aparat pentru gatit cu aburiCea mai sanatoasa metoda de gatit pentru bebelusi, poate fi realizata foarte usor si rapid gratie lui NutriBaby. Toate alimentele isi vor pastra atat vitaminele, cat si gustul lor aromat.Aparatul ofera posibilitatea de separare a alimentelor in functie de timpul necesar gatirii lor.Gratie tavitei detasabile aparatul ofera posibilitatea de ajustare a spatiului necesar gatirii. (astfel puteti gati o cantitate mai mica sau mai mare de alimente)Manualul de utilizare ofera un tabel cu timpul necesar gatirii alimentelor (timpul este aproximativ si depinde, spre exemplu, si de marimea bucatilor plasate in aparat). Spre exemplu morcovii se gatesc in 16-20 minute, carnea de vita in 8-10 minute, etc.4. BlenderBlenderul ofera posibilitatea maruntirii hranei pana la textura dorita.Hrana astefel preparata poate fi pastrata la frigider, congelata si apoi de-congelata, tot cu ajutorului lui Nutribaby5. Functia de de-congelareNutribaby ofera posibilitatea de-congelarii alimentelor, printr-o simpla apasare de buton.
Caracteristici:Robotul este 100% automat: apasand un buton veti putea steriliza, incalzi, prepara hrana sau veti putea pregati un piure delicios pentru bebelus.Posibilitatea de setare a timpului de gatit "la minut" - nefiind necesar sa calculati cantitatea de apa care trebuie pusa in rezervor.Maruntirea alimentelor se face automatFunctie de oprire automata, semnalata vizual si auditivSpatula inclusaMemoreaza ultimul timp de gatireCarticica de retete (in limba engleza) poate fi descarcata accesand acest linkEcran LCD pentru a stabili usor functiileCapacitate maxima: pentru gatit 1500 ml, iar pentru blender 600 mlManualul de utilizare indica timpul necesar prepararii fiecarei grupe de alimente.

Si bineinteles ca mi-am mai luat, dupa cum v-am spus, niste biberoane, tetine, cani, tacamuri, pompa san etc.

Ideea este ca sunt super multumita de cand le-am comandat si ceea ce inainte ma ingroazea, sa prepar iar hrana pentru bebelusi, acum a ajuns o adevarat placere, ca ma joc iar cu toate aparatele pe care le-am cumparat si mi se pare mult mai elegant si am experimentat o multime de retete. Tot ce am cumparat de la Noriel, a fost super ok si ii recomand din toate punctele de vedere, cred ca cel mai serios magazin online pe care l-am vazut in Romania.

Muzica şi inteligenţa copiilor

Autor: Steluta Indrei 04 Noi 2008 - 00:00
Veste bună pentru viitoarele mame. Pruncul aflat în burtica lor începe să perceapă sunetele din a treisprezecea săptămână de viaţă intrauterină. Iar din a opta lună de sarcină, bebeluşului începe să-i placă muzica. Asta susţin autorii unor studii despre efectele muzicii asupra viitorilor copii.
Primele sunete

Un studiu realizat de o echipă de cercetători canadieni stabileşte pentru prima dată vârsta de la care fătul reacţionează la sunete muzicale. Cercetările coordonate de Barbara Kisilevsky de la Universitatea Queen’s (Canada) demonstrează că sistemul auditiv al fătului percepe muzica din a opta lună de sarcină.
Specialiştii au monitorizat 134 de viitori nou-născuţi aflaţi în perioada 10-36 săptămâni de viaţă intrauterină. Le-au fost determinate ritmul cardiac şi mişcările cu ajutorul ecografiei, în timp ce un calculator emitea mai multe zgomote: de la muzică până la zgomot de fond. Astfel, cercetătorii au demonstrat că înaintea celei de-a treizecea săptămâni de sarcină fătul nu reacţionează la sunete.
“În schimb, când în cameră se auzea muzică, fetuşii de peste 30 de săptămâni începeau să se mişte, dar nu am obţinut nici un răspuns înaintea acestei vârste”, declară dr Kisilevsky. Totuşi, ea nu a reuşit să determine cu exactitate intensitatea la care viitorii bebeluşi disting sunetele. “Pentru că abdomenul matern şi ţesuturile atenuează sunetul, am estimat că nivelul sonor perceput de făt ajunge la 70-75 decibeli (ceea ce corespunde nivelului sonor al unei discuţii normale”, arată dr Kisilevsky.
Specialistul canadian le spune viitoarelor mămici că au şapte luni la dispoziţie pentru a alege primele sunete sau primele acorduri muzicale pe care copilul le va auzi. Asta nu înseamnă că până atunci nu trebuie să comunice cu pruncul. Dr Barbara Kisilevsky este de părere că “vocea mamei şi sunetele percepute de făt pot avea un impact asupra dezvoltării sale. Comunicarea din viaţa intrauterină îl ajută să recunoască şi să înveţe limba maternă”.
Potrivit dr Kisilevsky, viitoarele mame se pot relaxa împreună cu bebeluşii ascultând muzică clasică sau orice alte melodii relaxante. Împreună trebuie să profite de această perioadă, pentru că, după ce pruncul vine pe lume, ambianţa sonoră riscă să se transforme în scene mai puţin melodioase… mai ales noaptea.

Efectul Mozart

Efectul Mozart a fost descoperit de Alfred A. Tomatis, care a observat că inteligenţa copiilor este stimulată dacă ascultă muzica lui Wolfgang Amadeus Mozart. Vorbirea, memoria, dar şi capacităţile motorii ale copiilor sub 3 ani sunt dezvoltate cu ajutorul muzicii clasice, susţine Alfred Tomatis. Teoria lui a fost contestată de psihologi şi psihiatri pe motiv că nu se bazează pe probe ştiinţifice solide. Dar asta nu a afectat succesul de care se bucură aşa-numitul efect Mozart în rândul populaţiei din întreaga lume. De exemplu, numeroase maternităţi din Statele Unite distribuie CD-uri cu muzică clasică proaspetelor mame. În Florida, ascultarea muzicii clasice este prevăzută de lege în toate instituţiile preşcolare subvenţionate de stat. În Marea Britanie există posturi de radio care difuzează, special pentru copii, muzică de Mozart.
Un alt experiment, realizat în cadrul Universităţii de Psihologie din Leicester şi coordonat de dr Alexandra Lamont, a demonstrat că muzica ascultată în timpul vieţii intrauterine este preferată de copii şi după naştere. Mamele aflate în ultimul trimestru de sarcină au ascultat împreună cu bebeluşul lor aceeaşi melodie până la naştere. Melodiile erau din genuri muzicale diferite: operă (Mozart, Vivaldi), muzică de relaxare (Spirits of Nature), reggae şi pop. După un an de la naştere, copiii preferau piesele ascultate în timpul vieţii intrauterine. Un alt studiu arată că bebeluşii sunt fascinaţi de muzica clasică. Psihologii de la Brigham Young University (Utah) au dovedit că sugarii de 5 luni fac diferenţa între mai multe genuri muzicale şi chiar pot să-şi manifeste preferinţa pentru o melodie. Dintre genurile pe care le-au ascultat, bebeluşilor le-a plăcut cel mai mult muzica lui Beethoven. Iar cei care au continuat să asculte simfonii de Beethoven au reuşit ca la vârsta de 9 luni să deosebească pasajele vesele şi cele triste din muzica beethoveniană, arată studiul publicat în revista Infant Behavior and Development. Psihologii confirmă teoria că muzica ocupă un loc important în dezvoltarea capacităţilor intelectuale ale copiilor.
SEMNALE DE ALARMĂ. În cazul în care copilul este strigat şi nu răspunde când este cu spatele sau când doarme, părinţii se pot gândi că micuţul are o problemă cu auzul. De asemenea, dacă nu întoarce capul când se dă drumul la televizor sau la radio, dacă nu se sperie de zgomote intense, acestea sunt alte semne că nu aude. Copilul care nu reuşeşte să spună mama, tata, cuvinte scurte, până la un an şi jumătate, doi ani poate avea probleme de auz. În toate aceste situaţii este obligatorie prezentarea la un medic ORL.
CÂNTEC DE LEAGĂN. Mama trebuie să îşi alinte bebeluşul cu cântece când îi face băiţă, când îl îmbracă şi îl îngrijeşte, când îl pune la culcare. Vocea mamei este cea mai relaxantă muzică pentru copil.

Ştiaţi că

- La naştere, copiii aud mai slab decât adulţii, diferenţa fiind de 40 decibeli. Maturizarea auzului se face la 2 ani.
- Cântatul la un instrument dezvoltă abilităţile matematice ale copilului. Copiii care ştiu să cânte la pian, vioară sau chitară au o bună vedere în spaţiu, fiind pricepuţi la geometrie.

Sfatul medicului

Indiferent de rezultatele ştiinţifice, muzica de calitate le trezeşte copiilor sentimente pozitive, îi linişteşte şi, în acelaşi timp, contribuie la dezvoltarea memoriei, limbajului, creativităţii, este de părere dr Adrian Tudor, medic primar ORL la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Memorarea unor melodii, ritmuri şi versuri constituie un bun exerciţiu pentru copii. Iar mai târziu, unii dintre ei devin pasionaţi de muzică, ajung să ia lecţii de dans sau să cânte la un instrument.

sursa articol: jurnalul.ro

Activități potrivite pentru copii în funcție de vârstă

Orice părinte își dorește să aibă un copil cât mai bine dezvoltat, atât intelectual și emoțional cât și fizic.

Visezi ca fetița ta să fie o renumită balerină sau băiatul tău să meargă pe bicicletă de la 2 ani?

Există destule activități potrivite și recomandate la fiecare vârstă în parte, important e să ai răbdare și să încerci să descoperi ce potențial are.

CURSURI DE PICTURĂ
Desenatul și pictatul sunt benefice pentru copii , îi ajută să-și exprime cel mai bine emoțiile și sentimentele. Prin artă, își dezvoltă capacitățile orientării, raportării la lumea din jur, învață să fie mai organizați cu o grijă mai mare la detalii.
Copilul poate fi înscris la un astfel de atelier încă de la vârsta de 2 ani, recomandat fiind ca acum să se familiarizeze cu formele, culorile, texturile, însă abia pe la 4-5 ani învață să mânuiască mai bine o pensulă, să învețe anumite stiluri și chiar artiști.

GIMNASTICĂ, BALET
Ajută la îmbunătățirea coordonării, echilibrului, flexibilității corpului, dezvoltă musculatura, crește forța fizică și îl ajută chiar să facă față unor temeri și să le depășească.
Dragostea de mișcare poate fi cultivată de la vârste foarte fragede (6 luni). Cu ajutorul tău bineînțeles, se pot face mișcări ușoare de masaj, balans, cățărări sau sărituri ușoare. După 3-4 ani  poate fi înscris la o școală de gimnastică, dar abia pe la 6 ani va fi capabil să se antreneze serios. Mulți copii nu au un control bun al corpului, o coordonare suficientă pentru a participa la competiții de la vârste atât de mici.
Baletul, îmbinat cu muzica oferă copilului o stare psihică sănătoasă, este recomandat celor care au o suplețe articulară din naștere. Este destul de riguros, presupune uneori poziții incomode, neputând fi practicat de orice copil. Vârsta de inițiere este între 5-6 ani.

DANS
Balet sau hip-hop, mai dificil sau mai ușor, dansul are beneficiile lui: ajută la  dezvoltare a fizicului într-un mod armonios, a mobilității, a expresivității corporale, a simțului artistic, muzical, îi disciplinează și îi învață să lucreze în echipă.
Încă din jurul vârstei de 18 luni micuțul execută anumite mișcări în ritmul muzicii pe care o aude, deși la această vârstă el nu dansează propriu-zis. Abia pe la 3-4 ani copilul e capabil să înțeleagă anumite instrucțiuni și să le și aplice, în general vârsta de 5-6 ani se pare că e cea mai indicată. Ei sunt mai capabili acum să lucreze controlat, să învețe o anumită coregrafie.

PIAN sau CANTO
Familiarizarea cu muzica de la o vârstă foarte mică este benefică pentru copii, iar pianul nu e o excepție. Acest instrument le stimulează sensibilitatea auditivă, atenția și memoria, îi învață despre răbdare și perseverență, le dezvoltă motricitatea fină, spiritul de competiție, îi ajută să-și îmbunătățească cultura generală.
Fiind un instrument care necesită multă dexteritate, asocierea concomitentă a mai multor abilități, este recomandat ca lecțiile să înceapă la vârsta de 8-9 ani. Asta nu înseamnă că la 5 ani copiii nu sunt capabili de astfel de lecții, mai ales dacă ei își doresc asta. Dacă observi că micuțul tău are o voce care sună bine, poți fi tentat să îl înscrii la cursuri de canto. Dar de abia după vârsta de 9 ani poți face acest lucru, el trebuie să fie capabil să respecte instrucțiuni specifice, legate de tehnica respirației, să dea dovadă de o putere de concentrare dezvoltată.

ÎNOT
Este un sport care antrenează corpul în totalitate, îmbunătățește forța fizică și abilitățile motorii. Încă de la vârsta de bebeluși, chiar dacă nu pot înota singuri ci cu ajutorul colacului și al intructorilor, pot fi atrași de mediul acvatic. Dar de abia de la vârsta de 3-4 ani pot descoperi cu adevărat tainele acestui sport care-i va ajuta să-și dezvolte simțurile kinestetice.

BASCHET
Un sport solicitant ce necesită bune capacități respiratorii dar care dezvoltă spiritul de echipă, precizia, capacitatea mentală. Deși 3 ani poate părea vârstă fragedă, copilul este apt să bată mingea și există grădinițe cu săli dotate cu panouri la mică înălțime sau cu mingi mai mici și mai ușoare. La această vârstă poate fi considerat un moment de relaxare și joacă nu neapărat un antrenament. Tainele și regulile baschetului pot fi deprinse cu succes de la vârsta de 5 ani.

ARTE MARȚIALE
Cresc încrederea copiilor și îi disciplinează, îi învață respectul, să asculte, asigură un echilibru nervos. Este indicat copiilor agitați, energiți pentru a le canaliza agresivitatea, dar și celor timizi ajutându-i la afirmarea personalității. Tehnicile de bază pot fi învățate de la vârste mici (3-4 ani), însă anumite stiluri sunt prea dure pentru corpul lui și este indicat să aștepți până la vârsta 7 ani.

TENIS
Un sport excelent care îl dezvoltă pe copil nu doar din punct de vedere fizic ci și intelectual, îi dezvoltă coordonarea mână-ochi, reflexele, echilibrul, jocul picioarelor. Favorizează apariția unor trăsături pozitive de personalitate, ajută la crearea unei discipline mentale fiind un sport organizat, strategic. Până la vârsta de 5-6 ani copiii se pot obișnui cu rachetele sau mingiile de tenis, pot învăța anumite mișcări de bază, după această vârstă pot începe cursurile, când sunt suficient de dezvoltați pentru a servi sau a da lovituri de voleu.

 sursa articol: http://baby.unica.ro/activitati-potrivite-pentru-copii-in-functie-de-varsta-2194040.html

Recomandari in privinta decoratiunilor camera copiilor si a corpurilor de iluminat

          Decoratiunile din camera copilului, pot face diferenta intre o camera total plictisitoare, mohorata ori monotona si o camera vesela, plina de personalitate, o camera placuta, unde copilul se simte in elementul si isi petrece timpul, bucuros.

          Copiii nu vor admira peretii perfect drepti, de un alb imaculat, inalti, curati. Vor admira insa un perete cu o bordura cu personajele favorite din desene animate sau cu sporturile favorite, lampa de veghe amuzanta, imaginea personajului preferat din desene, lipita pe perete, o rama foto cu spiderman, o aplica de perete pentru copii sau un proiector muzical pentru camera copilului.

          Nu am zugravit camera copiilor de cand erau foarte mici si aveau 2-3 ani si desenau pe pereti. Acum copiii au 8 respectiv 11 ani si au in continuare, respectivele opere de arta pe perete. Alaturi de aceste picturi mai mult sau mai putin rupestre, facute in carioca, goase, pix, creion si ce mai aveau ei la indemana pentru a isi infrumuseta peretii, au aplica de perete, cate una fiecare in dreptul patului suspendat, lustra este cu personajele din Planes(filmul de copii Avioane), au veioza cu Disney Princess, respectiv cu Cars, au proiector Alecto pentru copii, cu cantece de leagan si imagini colorate etc. Ideea este ca intreaga lor camera, are doar accesorii si corpuri de iluminat si gadget-uri pentru copii.

           Toti copiii ce vin acasa la noi si le vad camera copiilor, pleaca cu un singur gand in minte: cand vor avea si ei camera in felul acesta? Biroul are lipit pe el diverse abtibilduri cu personajele preferate, mobila are tot felul de desene si abtibilduri, toate corpurile de iluminat sunt pentru copii, lustra, proiectoarele, lampile de veghe, tapetul, magneti sunt cu diverse personaje, ramele foto cu ei, sunt cu desene etc.

           Camera este pentru copii si arata in consecinta. Iar transformarea camerei lor intr-un loc placut, nu costa mult si nici nu necesita cine stie ce eforturi, este mai mult vorba de bunavointa, de cat de mult iti doresti ca respectivul copil sa se identifice cu camera respectiva, sa doarma, sa se joace, sa isi faca lectiile in acel spatiu, cu bucurie.

           Bineinteles ca poti sa il inveti cu mobila maro, de pe timpul bunicii tale si sa ii pui lustra/candelabru, de biserica cu 17 brate si sa ii spui ca asa e bine si frumos, priveste-l insa cand intra intr-o camera amenajata pentru copii si o sa vezi pe fata lui, o expresie de bucurie si de sincera admiratie si poate vei realiza ca doar cu cateva mici schimbari, poti sa ii faci si tu camera, sa fie un loc placut pentru el. Retine, pentru el, nu pentru tine.

Haideti sa va fac niste recomandari in privinta decoratiunilor pentru camera de copii si in privinta corpurilor de iluminat pentru copii. Doar la Noriel am gasit produsele pe stoc si o asemenea diversitate de produse, dar mai ales o calitate buna pentru produsele respective. De asemenea, am sunat si toate produsele pe care le aveau pe site ca fiind in stoc, chiar erau in stoc, puteau fi comandate oricand. Am tinut sa precizez acest lucru deoarece la alte zece magazine la care am sunat, toate produsele ce apareau ca fiind pe stoc, in fapt nu le aveau. Mi-au explicat ei o nesimtire cu "sa sunam la depozit si va vine comanda peste 2 saptamani", ceea ce este un tupeu fantastic, pentru ca practic acele magazine nu au produse pe stoc, au doar fotografii online si cand tu comanzi, ele se duc le iau de la depozite sau importatori, isi mai pun un adaos si ti le vand tie.

Recomandari decoratiuni camera copil:

Veioze, lampi de veghe, proiectoare muzicale, corpuri de iluminat pentru camera copii

O relatie excelenta cu copilul tau!



Relatia cu copilul tau se construieste in timp, inca de cand este in burtica si cu atat mai mult dupa aceea. Momentele pe care le impartasiti impreuna, in care va giugiuliti, va alintati, va rasfatati contribuie la crearea unei legaturi puternice, ce cu greu va fi rupta. Iar pe masura ce copilul tau creste, poti adauga si noi activitati care sa duca la cimentarea acestei relatii.

Iata cateva exemple foarte simplu de pus in practica:

1. Comunica
Vorbeste cu copilul tau de toate. Despre bucuriile lui si ale tale, despre suparari, despre griji, despre ce-ti place si ce-i place. Despre ce ti-e frica sau ii e frica. Toate aceste discutii va vor face sa va descoperiti reciproc si sa va intelegeti unul pe celalalt mult mai usor.


2. Gasiti un hobby comun
Gasiti un lucru care va place amandurora si faceti-l impreuna. Poate va place sa pictati sau sa cantati, sau poate va place sa mergeti cu bicicleta. Oricare ar fi hobby-ul vostru comun, practicati-l impreuna.

3. Ajuta-l si incurajeaza-l
In viata mai sunt si momente dificile. Incurajeaza-l de fiecare data, ajuta-l, fii un bun ascultator, indiferent de sfera problemelor: la scoala, la sport, in viata.

4. Impartaseste-i entuziasmul
Copiilor le place cand parintii se intereseaza de viata lor. Daca a luat o nota mare, daca a castigat o competitie, impartaseste-i entuziasmul reusitei.

5. Fii fanul numarul 1
Fii atent la calendarul evenimentelor copilului tau (serbare, spectacol, meci de fotbal etc.) si fii acolo, sa-l sustii. Fii fanul numarul 1 al copilului tau! Copiilor le place la nebunie sa stie ca parintii lui sunt alaturi de el intotdeauna.

6. Nu fi rigid
Fii prietenul copilului tau, explica-i regulile. Insa nu fi rigid. Sunt momente in care unele reguli pot fi incalcate, fara sa fie nevoie de consecinte drastice.


7. Asculta-l
Copiilor le place sa vorbeasca si pot vorbi ore in sir. Daca il face fericit, zambeste-i si asculta-i fiecare lucru – chiar si marunt – pe care are sa ti-l povesteasca.

8. Creeaza amintiri unice
Amintirile fac parte din relatie si fiecare contribuie ca o caramida la consolidarea ei. Cu cat petreceti mai mult timp impreuna, cu atat veti avea mai multe sanse sa creati amintiri de neuitat.


sursa articol: Sfatul Parintilor

Cele mai frumoase papusi pentru copii



Care sunt cele mai frumoase papusi, cele mai apreciate de catre copii? Aceasta este intrebarea la care vom incerca sa raspundem. Nu vom intra in psihanaliza dar vom incerca sa argumentam opiniile prezentate in acest articol.

Ati fi tentati sa credeti la prima vedere, ca in functie de varsta, dezvoltarea psihica, motorie, educatie, bagaj genetic, poate chiar criterii de ordin lingvistic sau geografic, copiii au gusturi foarte diferite, influentate fiind de criteriile mai sus amintite. Si pe undeva, la nivel superficial, ati avea dreptate, doar in parte insa.

Dar haideti sa va dau un exemplu: am plecat cu fetitele noastre, in varsta de 3 respectiv 7 ani,  intr-o scurta calatorie prin Europa: Bulgaria, Croatia, Ungaria, Olanda, Germania, Italia. Stand la hotel sau chiar in parcuri de distractii ori in parc, fetitele s-au jucat cu alti copii de varste apropiate, cu papusile pe care le aveau dupa ele. Trecand de orice bariera lingvistica sau chiar de varsta, s-au jucat cu fetite cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Desi nu toti copiii stiau engleza ori romana, s-au "inteles" foarte bine si s-au jucat impreuna ore intregi, s-au imprieteni, au impartit jucarii, au construit scenarii cu papuselele din dotare etc. Spre exemplu, in Italia s-au jucat impreuna in hotelul in care stateam, cu copii din Italia, Elvetia si Slovenia si ne-am dat seama la un moment dat ca indiferent de varsta, cam toti copiii doreau sa se joace cu acelasi papusi. Ni s-a parut incredibil ca o fetita de 4 anisori sa isi doreasca exact aceeasi papusa, care era preferata si a unor fetite de 9 sau 10 ani.

Care sunt criteriile pentru care unele papusi sunt preferate? Nu este vorba de pret, nu este vorba de marime si aparent, pentru noi ca adulti, nu era vorba nici macar de look, de constructie.

Intorsi in tara, am facut un top al papusilor preferate de catre fetitele intre 3 si 10 ani, top care arata cam asa:

Toate papusile de mai sus, au fost cumparate din Noriel pentru ca la ei le-am gasit la cele mai bune preturi, intotdeauna au cate o promotie sau o reducere si, mai mult de atat, intotdeauna au informatii corecte despre stoc. Va spun asta pentru ca am incercat sa cumparam si de la alte magazine online si comandam doar ca sa ma sune cei de la magazin cand isi aduceau aminte, sa imi spuna ca de fapt acele produse nu sunt pe stoc. Nu am avut niciodata vreo astfel de problema la noriel: ce este afisat ca au pe stoc, chiar se afla pe stoc, nu sunt puse degeaba acolo.



Goneste gripa cu remedii naturiste

Temperaturile scazute, frigul, ploaia, vantul si umiditatea sunt medii propice pentru inmultirea cazurilor de viroze respiratorii, printre care se numara raceala si gripa. Specialistii in medicina naturista sustin ca aceste boli frecvente in sezonul rece pot fi tinute la distanta cu ajutorul catorva remedii care se afla la indemana, in propria bucatarie.

Limonada, supa de pui, piperul, usturoiul, citricele si iaurtul sunt doar cateva dintre alimentele care te ajuta sa scapi de raceala sau gripa. Alimentele ajuta la intarirea sistemului imunitar si pregateste organismul sa lupte pentru a combate virusurile.

Odihna si hidratarea trateaza virozele

"Atunci cand suntem gripati e bine sa dormim si sa bem lichide: tinctura de propolis, uleiurile esentiale de oregano, eucalipt, lamaie, cimbru sau cimbrisor, tinctura de echinacee, extractele de brusture ne pot fi aliati in lupta cu microbii si asta pentru ca au puternice efecte antivirale", recomanda dr. Cristina Bogdan, medic naturopat. Potrivit specialistului, pentru stimularea imunitatii generale avem nevoie si de extractul din muguri de coacaz negru si cel din muguri de Sequoia.

Se gasesc in comert sub forma de capsule si trebuie administrate cu apa de doua ori pe zi, pentru o perioada de 10 zile. "Pentru combaterea febrei de peste 38,5, grade, insotita de dureri musculare si stare generala agravata recomand tinctura de propolis cu miere, dublata de ceaiuri de ceapa si cimbrisor", a mai spus dr. Bogdan.

Remediile homeopate sustin organismul

Inamici ai virozelor respiratorii sunt si fructele de padure, catina, macesele si gutuile, care au un continut mare de vitamina C, antioxidant indispensabil in sezonul rece. Specialistii spun ca remediile homeopate sunt eficiente in tratamentul virozelor respiratorii, deoarece ele sustin functiile organismului, cresc capacitatea de aparare si ajuta organismul in formarea de anticorpi si in recuperare.

"Organismele cu deficite foarte grave nu vor raspunde remediilor homeopate singure, aceste organisme au nevoie si de alte metode de sustinere a functiilor de aparare", precizeaza dr. Bogdan.

Remedii naturiste vs terapii clasice

Medicii spun ca in tratamentele clasice se folosesc substante cu efecte de blocare a simptomelor, pe cand un tratament cu remedii naturale sustine organsimul pe procesul de evolutie a bolii. "Febra, eliminarea secretiilor nazale, tusea si transpiratiile nu sunt simptome anormale. Ele sunt reactiile normale din parte organsimului in timpul procesului de formare de anticorpi si de formare a rezistentei la infectii. Toate aceste simptome trebuie tratate", conchide medicul.

sursa articol

Marsupii si Wrap pentru bebelusi






In materie de marsupii pentru bebelusi si Wrap-uri (broboada / invelitori din engleza), am strans pentru dvs, cele mai importanta sfaturi si recomandari pentru a fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere  la cel mai bun pret.

Mai tineti minte, cum isi tineau copiii, bunicile acum vreo 150 de ani? Sau cum inca isi tin, prin Africa, copilasii in brate, infasurati in niste broboade / basmale? Well, aparent dupa toate studiile posibile si imposibile, cercetatorii au atestat faptul ca Wrap-ul pentru bebelusi ofera cea mai sigura pozitie pentru copii si ofera avantaje majore: caldura, siguranta, este bine din punct de vedere anatomic, emotional pentru copii etc. In consecinta, moda acestor wrap-uri, marsupii pentru copii, a cucerit inca de mult timp, occidentul si a inceput sa se impuna si in Romania.

Studiind oferta de pe piata in privinta marsupiilor pentru copii, cele mai bune oferte, raport pret/performanta, le-am gasit in Noriel: sisteme sigure de prindere, materiale de calitate, usoare dar rezistente, lavabile si nu isi pierd culorile si nici nu isi modifica proprietatile dupa spalare, ofera atat pozitionare fara in fara cu bebelusul dar bebelusul se poate pune si cu fata inainte si cu spatele la mama, curele reglabile, dispun de buzunar pentru accesorii etc. Inafara de asta, am ales sa va recomandam oferta de la Noriel deoarece magazinul va ofera 30 de zile de retur, transport gratuit la comenzile de peste 150 de lei, au reprezentante in toata tara si un sistem de call center, foarte bine pus la punct, ce va poate sfatui in toate privintele si chiar va acorda sfaturi pertinente si concludente.

Topul marsupiilor pentru bebelusi, pe care noi l-am alcatuit este urmatorul:

Pe langa faptul ca este considerata cea mai eficienta metoda de a purta copilul, marsupiile pentru bebelusi, costa si mai putin decat orice alta metoda de a purta bebelusii.

Recomandarea noastra este:

marsupiu bebe babygocangoo active air navy


Marsupiu bebe BABYGO Cangoo Active Air - Navy

  1. Cea mai buna alternativa de purtare a bebelusilor: un sistem usor de utilizat de catre mamici si care ofera pozitia ortopedica corecta pentru bebelusi.
  2. Caracteristici:
  3. Marsupiul asigura pozitia corecta a bebelusilor, pozitia "M" sau "Frog"
  4. Centrul de greutatea al bebelusilor are mai multe puncte de sprijin
  5. Sistem unic utilizat pentru a evita supraincalzirea bebelusilor: partea din fata a marsupiului poate fi deschisa, permitand circulatia buna a aerului (si implicit bebelusul nu va transpira)
  6. Poate fi utilizat in pozitia "fata" sau "spate"
  7. Buzunarul pozitionat in partea din fata poate fi utilizat pentru a depozita lucrurile mici ale bebelusului (suzeta, scutec, etc)
  8. Sistemul este recomandat sa fie utilizat de la aprox. 3 luni - la 3 ani (nu exista limitare de timp in utilizarea lui)
  9. Design ergonomic pentru mamica - centura ajuta la dispersarea greutatii bebelusului in mai multe zone (evitandu-se durerile de spate cauzate de greutatea bebelusului)
  10. Include o protectie pentru zona capului(utila cand bebelusul adoarme)
  11. Poate fi spalat la 30 de grade, la masina de spalat
  12. Cerificat GoGreen: 4.77 t CO2

Material marsupiu: Bumbac 100%
Material centuri: Polypropilena 100

De cat somn are nevoie copilul in functie de varsta?

Somnul isi aduce o contributie importanta in procesul de crestere si dezvoltare a copilului. Numarul zilnic de ore de somn de care are nevoie depinde de mai multi factori - de nevoile individuale ale copilului, starea de sanatate, dar mai ales de varsta lui. Iata cat si cum trebuie sa doarma cel mic in fiecare etapa a copilariei lui!

Somnul bebelusului pana la 1 an - 16 ore

In primele patru saptamani de viata, nou-nascutul doarme aproape toata ziua. El acumuleaza, in total, chiar si 18 ore de somn pe zi, in reprize de cate 2-4 ore. La aceasta varsta, copilul nu are programat un ceas biologic propriu sau un ritm circadian bine dezvoltat.

Din acest motiv, el nu tine cont de zi sau de noapte pentru a dormi sau a sta treaz. Parintii sunt cei care regleaza programul de somn al bebelusului si il ajuta, pe masura ce creste, sa faca deosebirea dintre zi si noapte.

Pana la implinirea varstei de un an, copilul doarme in jur de 14-15 ore pe zi. Somnul nocturn va cuprinde in jur de 11 ore, iar cel din timpul zilei 2-3 ore, impartit in cate 2 reprize.

Somnul copilului la 1-3 ani - 12-14 ore

Dupa varsta de un anisor, timpul alocat somnului incepe sa scada, iar orele de veghe si explorare a mediului inconjurator sunt din ce in ce mai multe. Copilul nu mai doarme la fel de mult ca atunci cand era bebelus.

somn_varsta_copii

Aduna cel mult 14 ore de somn zilnic, iar cele mai multe sunt alocate somnului nocturn - 11 sau 12. Daca pana la aceasta varsta, avea cel putin doua reprize de somn de dupa-amiaza, pana la varsta prescolara, va mai pastra doar una in programul lui, care s-ar putea lungi pe un interval mai mare de timp decat de obicei. Poate dormi dupa-amiaza intre 1 si 3 ore.

Somnul copilului la 3-6 ani - 10-12 ore

In perioada prescolara, copilul devine din ce in ce mai activ si mai dornic de a explora si cunoaste lucrurile din jurul lui. Este perioada in care orele de somn dintr-o zi scad chiar si la maximum 10 ore. In orice caz, un copil de aceasta varsta nu ar trebui sa doarma mai mult de 12 ore pe zi, dintre care 10-11 ore, in timpul noptii.

Timpul alocat reprizei de somn de dupa-amiaza incepe si el sa scada si sa nu mai depaseasca o ora. Pana la varsta de 6 anisori, somnul de dupa-amiaza va disparea complet din programul lui zilnic.

Somnul copilului la 7-12 ani - 10-11 ore

Incepand cu varsta scolara, copilul nu mai doarme decat noaptea. Numarul de ore de somn incepe sa scada de la un an la altul, putand ajunge chiar si la un maximum de 9 ore, spre sfarsitul varstei de 12 anisori.

somn-copil

Ora de culcare incepe sa fie devansata, iar copilul sa se culce din ce in ce mai tarziu, pe masura ce intra in etapa adolescentina.

Intre 12 si 18 ani, numarul de ore de somn de care are nevoie adolescentul este de minimum 8 si maximum 9, cu mici variatii, in functie de diversi factori si de evenimente care au loc in viata lui.

Chiar daca la adolescenta, somnul nu mai contribuie la cresterea copilului, el devine o parte importanta a unui stil de viata sanatos la maturitate. Numarul de 8 ore de somn zilnic trebuie respectat chiar si la varsta adulta.

sursa articol