Cele mai frumoase papusi pentru copii



Care sunt cele mai frumoase papusi, cele mai apreciate de catre copii? Aceasta este intrebarea la care vom incerca sa raspundem. Nu vom intra in psihanaliza dar vom incerca sa argumentam opiniile prezentate in acest articol.

Ati fi tentati sa credeti la prima vedere, ca in functie de varsta, dezvoltarea psihica, motorie, educatie, bagaj genetic, poate chiar criterii de ordin lingvistic sau geografic, copiii au gusturi foarte diferite, influentate fiind de criteriile mai sus amintite. Si pe undeva, la nivel superficial, ati avea dreptate, doar in parte insa.

Dar haideti sa va dau un exemplu: am plecat cu fetitele noastre, in varsta de 3 respectiv 7 ani,  intr-o scurta calatorie prin Europa: Bulgaria, Croatia, Ungaria, Olanda, Germania, Italia. Stand la hotel sau chiar in parcuri de distractii ori in parc, fetitele s-au jucat cu alti copii de varste apropiate, cu papusile pe care le aveau dupa ele. Trecand de orice bariera lingvistica sau chiar de varsta, s-au jucat cu fetite cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Desi nu toti copiii stiau engleza ori romana, s-au "inteles" foarte bine si s-au jucat impreuna ore intregi, s-au imprieteni, au impartit jucarii, au construit scenarii cu papuselele din dotare etc. Spre exemplu, in Italia s-au jucat impreuna in hotelul in care stateam, cu copii din Italia, Elvetia si Slovenia si ne-am dat seama la un moment dat ca indiferent de varsta, cam toti copiii doreau sa se joace cu acelasi papusi. Ni s-a parut incredibil ca o fetita de 4 anisori sa isi doreasca exact aceeasi papusa, care era preferata si a unor fetite de 9 sau 10 ani.

Care sunt criteriile pentru care unele papusi sunt preferate? Nu este vorba de pret, nu este vorba de marime si aparent, pentru noi ca adulti, nu era vorba nici macar de look, de constructie.

Intorsi in tara, am facut un top al papusilor preferate de catre fetitele intre 3 si 10 ani, top care arata cam asa:

Toate papusile de mai sus, au fost cumparate din Noriel pentru ca la ei le-am gasit la cele mai bune preturi, intotdeauna au cate o promotie sau o reducere si, mai mult de atat, intotdeauna au informatii corecte despre stoc. Va spun asta pentru ca am incercat sa cumparam si de la alte magazine online si comandam doar ca sa ma sune cei de la magazin cand isi aduceau aminte, sa imi spuna ca de fapt acele produse nu sunt pe stoc. Nu am avut niciodata vreo astfel de problema la noriel: ce este afisat ca au pe stoc, chiar se afla pe stoc, nu sunt puse degeaba acolo.



Goneste gripa cu remedii naturiste

Temperaturile scazute, frigul, ploaia, vantul si umiditatea sunt medii propice pentru inmultirea cazurilor de viroze respiratorii, printre care se numara raceala si gripa. Specialistii in medicina naturista sustin ca aceste boli frecvente in sezonul rece pot fi tinute la distanta cu ajutorul catorva remedii care se afla la indemana, in propria bucatarie.

Limonada, supa de pui, piperul, usturoiul, citricele si iaurtul sunt doar cateva dintre alimentele care te ajuta sa scapi de raceala sau gripa. Alimentele ajuta la intarirea sistemului imunitar si pregateste organismul sa lupte pentru a combate virusurile.

Odihna si hidratarea trateaza virozele

"Atunci cand suntem gripati e bine sa dormim si sa bem lichide: tinctura de propolis, uleiurile esentiale de oregano, eucalipt, lamaie, cimbru sau cimbrisor, tinctura de echinacee, extractele de brusture ne pot fi aliati in lupta cu microbii si asta pentru ca au puternice efecte antivirale", recomanda dr. Cristina Bogdan, medic naturopat. Potrivit specialistului, pentru stimularea imunitatii generale avem nevoie si de extractul din muguri de coacaz negru si cel din muguri de Sequoia.

Se gasesc in comert sub forma de capsule si trebuie administrate cu apa de doua ori pe zi, pentru o perioada de 10 zile. "Pentru combaterea febrei de peste 38,5, grade, insotita de dureri musculare si stare generala agravata recomand tinctura de propolis cu miere, dublata de ceaiuri de ceapa si cimbrisor", a mai spus dr. Bogdan.

Remediile homeopate sustin organismul

Inamici ai virozelor respiratorii sunt si fructele de padure, catina, macesele si gutuile, care au un continut mare de vitamina C, antioxidant indispensabil in sezonul rece. Specialistii spun ca remediile homeopate sunt eficiente in tratamentul virozelor respiratorii, deoarece ele sustin functiile organismului, cresc capacitatea de aparare si ajuta organismul in formarea de anticorpi si in recuperare.

"Organismele cu deficite foarte grave nu vor raspunde remediilor homeopate singure, aceste organisme au nevoie si de alte metode de sustinere a functiilor de aparare", precizeaza dr. Bogdan.

Remedii naturiste vs terapii clasice

Medicii spun ca in tratamentele clasice se folosesc substante cu efecte de blocare a simptomelor, pe cand un tratament cu remedii naturale sustine organsimul pe procesul de evolutie a bolii. "Febra, eliminarea secretiilor nazale, tusea si transpiratiile nu sunt simptome anormale. Ele sunt reactiile normale din parte organsimului in timpul procesului de formare de anticorpi si de formare a rezistentei la infectii. Toate aceste simptome trebuie tratate", conchide medicul.

sursa articol