Marsupii si Wrap pentru bebelusi






In materie de marsupii pentru bebelusi si Wrap-uri (broboada / invelitori din engleza), am strans pentru dvs, cele mai importanta sfaturi si recomandari pentru a fi siguri ca ati facut cea mai buna alegere  la cel mai bun pret.

Mai tineti minte, cum isi tineau copiii, bunicile acum vreo 150 de ani? Sau cum inca isi tin, prin Africa, copilasii in brate, infasurati in niste broboade / basmale? Well, aparent dupa toate studiile posibile si imposibile, cercetatorii au atestat faptul ca Wrap-ul pentru bebelusi ofera cea mai sigura pozitie pentru copii si ofera avantaje majore: caldura, siguranta, este bine din punct de vedere anatomic, emotional pentru copii etc. In consecinta, moda acestor wrap-uri, marsupii pentru copii, a cucerit inca de mult timp, occidentul si a inceput sa se impuna si in Romania.

Studiind oferta de pe piata in privinta marsupiilor pentru copii, cele mai bune oferte, raport pret/performanta, le-am gasit in Noriel: sisteme sigure de prindere, materiale de calitate, usoare dar rezistente, lavabile si nu isi pierd culorile si nici nu isi modifica proprietatile dupa spalare, ofera atat pozitionare fara in fara cu bebelusul dar bebelusul se poate pune si cu fata inainte si cu spatele la mama, curele reglabile, dispun de buzunar pentru accesorii etc. Inafara de asta, am ales sa va recomandam oferta de la Noriel deoarece magazinul va ofera 30 de zile de retur, transport gratuit la comenzile de peste 150 de lei, au reprezentante in toata tara si un sistem de call center, foarte bine pus la punct, ce va poate sfatui in toate privintele si chiar va acorda sfaturi pertinente si concludente.

Topul marsupiilor pentru bebelusi, pe care noi l-am alcatuit este urmatorul:

Pe langa faptul ca este considerata cea mai eficienta metoda de a purta copilul, marsupiile pentru bebelusi, costa si mai putin decat orice alta metoda de a purta bebelusii.

Recomandarea noastra este:

marsupiu bebe babygocangoo active air navy


Marsupiu bebe BABYGO Cangoo Active Air - Navy

  1. Cea mai buna alternativa de purtare a bebelusilor: un sistem usor de utilizat de catre mamici si care ofera pozitia ortopedica corecta pentru bebelusi.
  2. Caracteristici:
  3. Marsupiul asigura pozitia corecta a bebelusilor, pozitia "M" sau "Frog"
  4. Centrul de greutatea al bebelusilor are mai multe puncte de sprijin
  5. Sistem unic utilizat pentru a evita supraincalzirea bebelusilor: partea din fata a marsupiului poate fi deschisa, permitand circulatia buna a aerului (si implicit bebelusul nu va transpira)
  6. Poate fi utilizat in pozitia "fata" sau "spate"
  7. Buzunarul pozitionat in partea din fata poate fi utilizat pentru a depozita lucrurile mici ale bebelusului (suzeta, scutec, etc)
  8. Sistemul este recomandat sa fie utilizat de la aprox. 3 luni - la 3 ani (nu exista limitare de timp in utilizarea lui)
  9. Design ergonomic pentru mamica - centura ajuta la dispersarea greutatii bebelusului in mai multe zone (evitandu-se durerile de spate cauzate de greutatea bebelusului)
  10. Include o protectie pentru zona capului(utila cand bebelusul adoarme)
  11. Poate fi spalat la 30 de grade, la masina de spalat
  12. Cerificat GoGreen: 4.77 t CO2

Material marsupiu: Bumbac 100%
Material centuri: Polypropilena 100

De cat somn are nevoie copilul in functie de varsta?

Somnul isi aduce o contributie importanta in procesul de crestere si dezvoltare a copilului. Numarul zilnic de ore de somn de care are nevoie depinde de mai multi factori - de nevoile individuale ale copilului, starea de sanatate, dar mai ales de varsta lui. Iata cat si cum trebuie sa doarma cel mic in fiecare etapa a copilariei lui!

Somnul bebelusului pana la 1 an - 16 ore

In primele patru saptamani de viata, nou-nascutul doarme aproape toata ziua. El acumuleaza, in total, chiar si 18 ore de somn pe zi, in reprize de cate 2-4 ore. La aceasta varsta, copilul nu are programat un ceas biologic propriu sau un ritm circadian bine dezvoltat.

Din acest motiv, el nu tine cont de zi sau de noapte pentru a dormi sau a sta treaz. Parintii sunt cei care regleaza programul de somn al bebelusului si il ajuta, pe masura ce creste, sa faca deosebirea dintre zi si noapte.

Pana la implinirea varstei de un an, copilul doarme in jur de 14-15 ore pe zi. Somnul nocturn va cuprinde in jur de 11 ore, iar cel din timpul zilei 2-3 ore, impartit in cate 2 reprize.

Somnul copilului la 1-3 ani - 12-14 ore

Dupa varsta de un anisor, timpul alocat somnului incepe sa scada, iar orele de veghe si explorare a mediului inconjurator sunt din ce in ce mai multe. Copilul nu mai doarme la fel de mult ca atunci cand era bebelus.

somn_varsta_copii

Aduna cel mult 14 ore de somn zilnic, iar cele mai multe sunt alocate somnului nocturn - 11 sau 12. Daca pana la aceasta varsta, avea cel putin doua reprize de somn de dupa-amiaza, pana la varsta prescolara, va mai pastra doar una in programul lui, care s-ar putea lungi pe un interval mai mare de timp decat de obicei. Poate dormi dupa-amiaza intre 1 si 3 ore.

Somnul copilului la 3-6 ani - 10-12 ore

In perioada prescolara, copilul devine din ce in ce mai activ si mai dornic de a explora si cunoaste lucrurile din jurul lui. Este perioada in care orele de somn dintr-o zi scad chiar si la maximum 10 ore. In orice caz, un copil de aceasta varsta nu ar trebui sa doarma mai mult de 12 ore pe zi, dintre care 10-11 ore, in timpul noptii.

Timpul alocat reprizei de somn de dupa-amiaza incepe si el sa scada si sa nu mai depaseasca o ora. Pana la varsta de 6 anisori, somnul de dupa-amiaza va disparea complet din programul lui zilnic.

Somnul copilului la 7-12 ani - 10-11 ore

Incepand cu varsta scolara, copilul nu mai doarme decat noaptea. Numarul de ore de somn incepe sa scada de la un an la altul, putand ajunge chiar si la un maximum de 9 ore, spre sfarsitul varstei de 12 anisori.

somn-copil

Ora de culcare incepe sa fie devansata, iar copilul sa se culce din ce in ce mai tarziu, pe masura ce intra in etapa adolescentina.

Intre 12 si 18 ani, numarul de ore de somn de care are nevoie adolescentul este de minimum 8 si maximum 9, cu mici variatii, in functie de diversi factori si de evenimente care au loc in viata lui.

Chiar daca la adolescenta, somnul nu mai contribuie la cresterea copilului, el devine o parte importanta a unui stil de viata sanatos la maturitate. Numarul de 8 ore de somn zilnic trebuie respectat chiar si la varsta adulta.

sursa articol